Важно е какво ще бъде развитието на приетата в София

...
Важно е какво ще бъде развитието на приетата в София
Коментари Харесай

Йотова: Чрез позицията на Радев за Украйна не говори само президентът, говори гласът на разума

Важно е какво ще бъде развиването на признатата в София от Парламентарната асамблея на НАТО декларация за Украйна на идната среща на върха на Алианса във Вашингтон през юли. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова. В понеделник, на пролетната си сесия, провела се в София, Парламентарната асамблея на НАТО одобри декларация да отпаднат ограничавания Украйна да употребява предоставено от Пакта въоръжение против законни цели в Русия. 


Вицепрезидентът Йотова разяснява тематиката пред публицисти в отговор на въпрос за реакциите на българските политици на позицията на държавния глава Румен Радев. 

 

Не чух нищо ново в техните позиции, това са упреците към президента повече от няколко години, сподели Йотова. Има към този момент доста европейски гласове, които не са съгласни с това, което беше признато в София, добави тя.

 

Йотова уточни, че в края на юни се чака ново съвещание на Съвета на Европейски Съюз, в което още веднъж ще се дискутира тази тематика, в това число и финансовото поръчителство, защото сигналите за положението на бюджета на съюза не са положителни. Очакава се отчет по този въпрос, който ще предопредели идната финансова рамка, както и изпращането на помощите за Украйна, сподели Йотова.

 

Попитана дали чака да се повтори миналогодишният сюжет за срещата на върха на НАТО, когато държавното управление реши да отиде министър председателят, Йотова съобщи, че не чака такова нещо, тъй като президентът има персонална покана за тази среща. С позицията, която той взе през тези дни, мисля че такива гласове би трябвало да се чуват, тъй като посредством неговата позиция не приказва единствено президентът, който има отговорност към жителите, приказва гласът на разсъдъка. Говори и един военачалник, който е и професионално повече квалифициран от тези, които политиканстват, разяснява още Илияна Йотова.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова присъства на откриването на научната конференция „ Културно завещание – изкуство – музеи "   в Националната художествена академия в чест на чл.-кор. проф. д. изк. Мила Сантова, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР