Акциите на водещите американски технологични компании, които преди време американският

...
Акциите на водещите американски технологични компании, които преди време американският
Коментари Харесай

Четирите най-големи технологични компании в САЩ  са изтрили 1,3 трлн. долара от капитализацията си за месец

Акциите на водещите американски софтуерни компании, които преди време американският президент Доналд Тръмп дефинира като „ MAGA ” (от неговия слоган Make America Great Again ”) – Microsoft, Apple, компанията майка на Гугъл - Alphabet, и Amazon, не наподобяват изключително привлекателни през последният месец.

На фона на разпродажбите на Уолстрийт,  четирите колоса са изтрили общо 1,3 трилиона $ от цената си от февруари насам, когато доближиха исторически върхове, написа Си Ен Би Си.

Най-тежък е ударът за компанията на Бил Гейтс, която се е разделила с 405,2 милиарда $. Apple е изтрила към 371,8 милиарда $ от цената си, а Аmаzоn и Аlрhаbеt са надолу с 239,4 милиарда и 311,1 милиарда $.

След тези загуби Apple и Microsoft остават единствените две американски компании с пазарна капитализация от над 1 трлн. $.

От четирите компании, най-хубаво показване през последният месец регистрира Amazon, чиито акции са поевтинели с 20,8%. Цената на книжата на Apple е паднала с 25,4%, а тази на Microsoft с 26,9%. Alphabet е изтрила съвсем една трета от цената си – 29,3%.

Тези резултати са по отношение на връхните стойности на четирите компании, които бяха достигнати от Microsoft на 10 февруари, от Apple на 12 февруари, от Amazon и Alphabet на 19 февруари.

През уикенда Apple разгласи, че затваря всичките си магазини отвън Китай до 27 март, с цел да ограничи разпространяването на ковид. На 17 февруари от компанията предизвестиха, че най-вероятно няма да реализира заложените си цели за продажби през първото тримесечие на фона на забавянето на производството и по-ниското търсене в Китай.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР