Акциите на Robinhood Markets Inc. спадат с близо 10% на

...
Акциите на Robinhood Markets Inc. спадат с близо 10% на
Коментари Харесай

Спад на акциите на Robinhood с близо 10% след изненадващ план за продажби на 97,9 млн. акции



Акциите на Robinhood Markets Inc. спадат с близо 10% на извънборсовата търговия на Уолстрийт , откакто новият участник на борсата разгласи, че възнамерява да продаде с течение на времето до 97,9 милиона от акциите си Клас А.

Предлагането ще става посредством автоматизирано превръщане на книжата, притежавани от акционерите-продавачи, които акции са свързани с първичното обществено предложение (ППП), провело се в края на юли.

От Robinhood, брокерската онлайн компания без комисионни, подчертаха, че при продажбите на 97 876 033 акции тя няма да получи никакви доходи.

Тези акционери, решили да продават, включват редица компании за рисков капитал, вложили в Robinhood първоначално. Например New Enterprise Associates, която има повече от 10% от акциите на Robinhood, е измежду листата на продавачите в тази оферта, която беше подаден до Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC). Andreessen Horowitz, ICONIQ Capital, Institutional Venture Partners и Ribbit Capital също бяха посочени измежду продаващите акционери, оповестява бизнес телевизия CNBC.

Robinhood дефинира оптималната продажна цена от Щатски долар 35,12 на акция за идното предложение, като се чака общите доходи на притежателите на тези акции да доближат до 3,44 милиарда $.

След новината акциите на Robinhood Markets Inc. се сринаха за малко с 13% на извънборсовата търговия към ценово равнище към Щатски долар 60, след което спадът се ограничи до равнища към Щатски долар 63, или намаляване с близо 10 на 100.

След слабото ППП (IPO) през предходната седмица, акциите на Robinhood скочиха внезапно през актуалната седмица, защото вложителите на дребно започнаха нападателни покупки, напомняйки за дните по-рано през годината, когато чрез тази онлайн платформата за търговия имаше координирани покупки на акции на някои компании като GameStop и AMC от страна на дребни вложителите.

Само в границите на търговията в сряда акциите на Robinhood скочиха с цели 50%, а от началото на седмицата съумяха да удвоя цената си.

 Влад Тенев

Компанията Robinhood, който претърпя голям напредък с помощта на повишаването на вложителите на дребно, стана обществена предишния четвъртък (на 29-и юли) на борсата Nasdaq.

Поскъпването на акциите на Robinhood от началото на седмицата способства за растеж в благосъстоянието на българина Bлaд Тенев, който е един от двамата притежатели на компанията.

Богатството на съоснователя на на Rоbіnhооd към този момент възлиза на към 4,3 милиарда $ пред началото на днешната търговия , cпopeд изчиcлeния нa Fоrbеѕ.

Само в границите на търговията в сряда, когато акциите на Robinhood скочиха с 50%, благосъстоянието на Тенев набъбна с умопомрачителните 1,4 милиарда $ .

Графика на акциите на Robinhood / щатски $

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР