Акциите на регионалната калифорнийска банка ПакУест (PacWest) се сринаха на

...
Акциите на регионалната калифорнийска банка ПакУест (PacWest) се сринаха на
Коментари Харесай

Срив на акциите на банка "ПакУест", след като обяви, че е загубила 20 на сто от депозитите си

Акциите на районната калифорнийска банка " ПакУест " (PacWest) се сринаха на Уолстрийт, откакто тя разгласи, че 20 на 100 от депозитите ѝ са се стопили и е изключила опцията за увеличение на капитала в кратковременен проект, съобщи Агенция Франс Прес. 

Към 19:37 часа българско време акциите на банката се търгуваха надолу с 11,38 на 100 на Нюйоркската фондова борса. 

Холдингът, който управлява " Пасифик уестърн банк " (Pacific Western Bank), разгласи през днешния ден в официално съобщение, че банката е отчела спад на депозитната си база от 20 на 100 от края на предходната година. Това стесняване се дължи в огромна степен на тегления от капиталово-инвестиционни компании, чиито депозити са намалели с 43 на 100. 

" ПакУест " заяви също, че е получила инжекция от 1,4 милиарда $ ликвидни средства от компанията " АТЛАС Ес Пи партнърс " (ATLAS SP Partners)

Тази компания бе основана през февруари от колоса в финансовите вложения " Аполо глоубъл мениджмънт " (Apollo global Management), поемайки част от дейностите по секюритизация на " Креди сюис " (Credit Suisse), с които банката се е разделила през ноември. 

За изпадналата в деликатна обстановка " Креди сюис " бе публично оповестено, че ще бъде закупена от съперника Ю Би Ес (UBS). 

В края на 2022 година " ПакУест " е била 53-та най-голяма банка в Съединени американски щати по мярка на активите, оценени на 41 милиарда $.

Базирана в Лос Анджелис, тя участва главно в Калифорния, само че и в Северна Каролина и Колорадо. 

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР