Акциите на онлайн платформата за краткосрочни наеми Airbnb паднаха с

...
Акциите на онлайн платформата за краткосрочни наеми Airbnb паднаха с
Коментари Харесай

Лоши отзиви на туристи сринаха акциите на Airbnb

Акциите на онлайн платформата за краткосрочни наеми Airbnb паднаха с 5% в петък, откакто онлайн издание разгласява самостоятелен отчет, в който са разказани неприятни случки на туристи, употребявали услугите на платформата.

В отчета на The Bear Cave се загатва за разнообразни произшествия, които са претърпяли гостите, отседнали в самостоятелно ръководените места. Пример за такива са посещаване от домакина за изненадващо разчистване на пространствата, както и отменяне на резервацията в последния миг. Гостите се оплакват и от скрити камери в баните и спалните на жилищата.

Към този миг няма формален отговор от страна на Airbnb, написа Reuters.

Всичко това се случва на фона на увеличени с 40 на 100 доходи на платформата през 2022 година Всъщност миналата година е и най-успешната за основаната в Сан Франциско компания, която регистрира 16% нарастване на дейните разгласи през четвъртото тримесечие на 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 година Резервираните нощувки през платформата пък са нарастнали с 20% на годишна база.

Миналия месец в канадския град Монреал избухна пожар в постройка, в която има жилища както за дълготрайно престояване, по този начин и такива, които се отдават за малко през платформата. След случая управляващите на града оповестиха, че жилища за краткосрочно отдаване не би трябвало да се оферират в жилищни здания с непрекъснати жители.

В момента съществува и наклонност някои от най-хубавите професионални домакини, работещи с компанията, да отстраняват своите оферти от Airbnb и да основават свои лични уеб сайтове за резервации, предлагащи по-изгодни покупко-продажби, показва Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР