Акциите на Netflix се сриват с над 25% преди старта

...
Акциите на Netflix се сриват с над 25% преди старта
Коментари Харесай

Срив на акциите на Netflix с над 25% след изненадващ спад на абонатите на стрийминг платформата



Акциите на Netflix се срутват с над 25% преди старта на днешната търговия на Уолстрийт, откакто огромната компания за стрийминг услуги разгласи за понижаване на нейните клиенти през последното тримесечие за пръв път от нейното битие.

Базираната в Калифорния Netflix съобщи късно във вторник вечерта, че десетилетният растеж на нейните клиенти е завършил през първото тримесечие на 2022 година и че е станало " по-трудно да се усили броят на клиентите на доста пазари по света ".

Компанията разгласи финансовите си резултати, съобщавайки, че броят на платените клиенти е намалял с към 200 хиляди до 221,64 милиона броя по отношение на предходното тримесечие. Спадът е реалност, откакто Netflix повдигане цените в Съединени американски щати и Канада и това докара до загуба на 640 хиляди нейни клиенти.

Голямата американска платформа за стрийминг услуги означи, че чака абонаментите да спаднат с нови към 2 млн. броя и през настоящото тримесечие.

Данните шокираха участниците на финансовите пазари, които чакаха, че компанията е добавила нови 2,5 млн. клиенти през последното тримесечие и че ще добави още 2,55 млн. клиенти през второто тримесечие на 2022 година

Приходите на Netflix пък набъбнаха през първите три месеца на 2022 година с 9,8% по отношение на същото тримесечие година по-рано до 7,87 милиарда $. В същото време обаче чистата облага спада до 1,6 милиарда $ или по 3,53 $ печална на акция.

Новината за намаляващите клиенти провокира срив на акциите на Netflix на извънборсовата търговия с над 25%, което допуска, че през днешния ден пазарната капитализация на компанията може да " се стопи " с близо 40 милиарда $, откакто през вчерашния ден акциите ѝ затвориха с покачване от 3,2% до 348,61 $ за акция - тъкмо преди да бъдат показани слабите финансови резултати за последното тримесечие.

Сривът на акциите на Netflix може да се популяризира към акциите на другите водещи телевизионни и кино компании за стрийминг услуги.

Акциите на компанията Walt Disney, която е притежател на услугата за стрийминг Disney Plus, се намаляват с над 5% преди старта на търговията на Уолстрийт, до момента в който акциите на стрийминг платформата Roku, занимаваща се и с хардуерен бизнес, спадат с към 8%. Акциите на услугата за стрийминг на музика Spotify пък се намаляват с над 4% преди началото на днешната търговия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР