Акциите на Meta Platforms Inc. поскъпват с около 17% на

...
Акциите на Meta Platforms Inc. поскъпват с около 17% на
Коментари Харесай

Ръст на акциите на Meta със 17% въпреки смесени финансови резултати за първото тримесечие



Акциите на Meta Platforms Inc. нарастват с към 17% на извънборсовата търговия, макар че компанията-майка на Фейсбук регистрира късно нощес по-добра от предстоящото облага, само че и малко по-слаби от прогнозите доходи през първото тримесечие на 2022 година

Приходите (продажбите) на софтуерния колос се покачиха със 7% до 27,9 милиарда $ от 26,2 милиарда $ година по-рано и осреднена прогноза на вложителите на Уолстрийт за 28,3 милиарда $.

В същото време чистата облага на Meta се сви с цели 21% до 7,47 милиарда $, а облагата на акция се намали с 18% до 2,72 $ от 3,30 $ за акция тъкмо преди година, само че при осредни упования за още по-сериозно намаляване към 2,56 $ за акция.

Компанията Meta разгласява и малко по-ниски прогнози за доходи през второто тримесечие в диапазона сред 28 и 30 милиарда $, до момента в който анализаторите предвиждат доходи за 30,7 милиарда $.

Ръководителите на компанията-майка на " Facebook " означиха за съществуването на редица провокации, свързани с инфлацията, проблемите с веригит на доставки, войната в Украйна, неподходящите европейски стопански вероятности, засилената конкуренция от услуги като TikTok, както и измененията, направени в мобилната операционна система на Apple, които затрудняват приложенията да наблюдават потребителите на реклами.

Ежедневните дейни консуматори на Фейсбук доближиха 1,96 милиарда, като месечните дейни консуматори доближиха 2,94 милиарда през първото тримесечие на 2022 година, като това съставлява едва нарастване по отношение на същия интервал на 2021 година

Приходите от реклами на софтуерния колос пък доближиха 27 милиарда $.

" През миналото тримесечие постигнахме прогрес по редица основни цели на компанията и оставаме уверени в дълготрайните благоприятни условия и растежа, които нашата продуктова пътна карта ще отключи. Много хора употребяват в този момент повече от когато и да било нашите услуги, като аз се гордея с това по какъв начин нашите продуктите обслужват хората по целия свят ", означи основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг.

Въпреки не толкоз впечатляващите финансови резултати през първото тримесечие, акциите на Meta нарастнаха с близо 17% преди днешния старт на търговията на Уолстрийт. Компанията-майка на Фейсбук беше една от най-слабо представящите се водещи софтуерни компании през тази година, откакто нейните акции се сринаха с 48% от началото на годината.

Графика на Meta Platforms (в долари за акция)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР