Акциите на "ЛУКОЙЛ" отбелязаха ръст вчера с 5% на Московската

...
Акциите на "ЛУКОЙЛ" отбелязаха ръст вчера с 5% на Московската
Коментари Харесай

Акциите на ЛУКОЙЛ скочиха с 5% на Московската фондова борса

Акциите на "ЛУКОЙЛ " означиха растеж през вчерашния ден с 5% на Московската фондова борса, откакто компанията заяви за проектите си за понижаване на акционерния капитал посредством погашение на акции, добити в границите на назад изкупуване.

Акция на "ЛУКОЙЛ " се търгуваше приблизително на цена 5250 рубли ( растеж от 5%) при размер на търговия над 5 милиарда рубли.

Бордът на шефовете на "ЛУКОЙЛ " реши да свика годишното заседание на акционерите на сдружението на 20 юни в Москва.

Дневният ред на събранието включва девет точки, в това число уговорка за понижаване на уставния капитал на "ЛУКОЙЛ " посредством придобиване на част от акциите, за понижаване на общия им брой. Това ще стане посредством назад изкупуване на акции, добити от Lukoil Securities Limited (100% благосъстоятелност на "ЛУКОЙЛ ") по програмата за назад изкупуване на акции, оповестена на 30 август 2018 година.

Акционерите на "ЛУКОЙЛ " ще обсъдят на срещата въпроса за понижаване на уставния капитал до 715 млн. акции посредством назад изкупуване на 35 млн. акции посредством обществена оферта. "Придобиването на елементарни акции на сдружението ще бъде направено като част от обществена оферта на цена от 5 450 рубли на брой. Броят на книжата, които ще бъдат изкупени е 35 милиона. Придобиването на тези акции и тяхното назад изкупуване ще понижи уставния капитал на ПАО "Лукойл " на 715 милиона елементарни акции ", се споделя в известие на компанията.

Ако общият брой на оповестените за продажба акции надвиши 35 милиона, книжата ще бъдат закупени от акционерите съразмерно на направените поръчки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР