Акциите на Форд (Ford Motor) поевтиняват с близо 10% на

...
Акциите на Форд (Ford Motor) поевтиняват с близо 10% на
Коментари Харесай

Спад на акциите на Ford с 10% след продължаващи проблеми заради недостига на техночипове



Акциите на " Форд " (Ford Motor) поевтиняват с близо 10% на пазара на акции на Уолстрийт макар мощен финансов доклад за първото тримесечие, защото автомобилния гигaнт предизвести за продължаващи проблеми с производството поради дефицита на полупроводникови съставни елементи.

Късно нощес Ford регистрира изненадващо висока поправена облага от $0,89 за акция, надвишавайки четирикратно осреднените упования на анализатори и икономисти. Продажбите на коли през първото тримесечие също надвишиха междинните прогнози, макар че компанията продаде 1,062 млн. броя, или с 5,68% по-малко, в сравнение с през същия интервал на 2020 година

Американската автомобилна компания обаче предизвести, че дефицитът на полупроводникова техника може да остане в действие и през второто тримесечие на 2021 година и да продължи да въздейства отрицателно на предлагането.

С оглед на това Ford понижи внезапно упованията си за поправената облага за цялата 2021 година до диапазон сред 5,5 и 6,5 милиарда $ от предходна оценка за облага сред 8 и 9 милиарда $,  в това число по-малка облага с 2,5 милиарда $ заради дефицита на софтуерни чипове. Компанията също по този начин заприказва за спомагателни съкращения на производството на коли.

През март Ford Motor беше принудена да спре краткотрайно работата в редица свои фабрики поради проблеми, свързани с дефицита на полупроводникови съставни елементи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР