Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се намират под силен натиск

...
Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се намират под силен натиск
Коментари Харесай

Спад на акциите на Fiat с над 10% в деня, в който почина емблематичният бивш шеф на компанията Серджо Маркионе



Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се намират под мощен напън от продажби, откакто автомобилният колос показа слаби данни за облагите през второто тримесечие и намали финансовите си упования си за цялата финансова година.

Нетната облага на Fiat се намали до 754, млн. евро от 1,16 милиарда евро тъкмо преди година. Осреднената оперативна облага пък се сви с 11% до 1,66 милиарда евро - под прогноза за облага в размер на 2,1 милиарда евро.

Автомобилната компания удостовери своите цели за чистата облага за цялата финансова година, само че намали упованията си за приходите до диапазона сред 115 и 118 милиарда евро по отношение на предходна оценка за продажби в размер на към 125 милиарда евро. Fiat към този момент залага и на по-слаба осреднена оперативна облага в границите на 2108-а година в диапазона сред 7,5 и 8,0 милиарда евро по отношение на предишна прогноза за облага от най-малко 8,7 милиарда евро.

Слабите финансови резултати на Fiat Chrysler Automobiles са факт тъкмо в деня, когато умря 66-годишният някогашни емблематичен началник на компанията Серджо Маркионе. В началото на седмицата, вследствие на влошеното му здравословно положение, той беше сменен на управителния пост от британеца Майк Манли.

Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се намаляват с над 10% на борсата в Милано, а тези, листвани на щатската борса, се намаляват с към 11% при старта на търговията на Уолстрийт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР