Актрисата Цветана Манева ще получи Наградата на София на Столичната

...
Актрисата Цветана Манева ще получи Наградата на София на Столичната
Коментари Харесай

Цветана Манева получава Наградата на София за приноса си към киното

Актрисата Цветана Манева ще получи " Наградата на София " на Столичната община за приноса си към изкуството на киното. Отличието ще ѝ бъде връчено довечера, когато ще станат ясни и наградените филми в границите на 28-то издание на София филм фест.

За 22-ри път интернационално жури ще дефинира Голямата премия в състезанието за първи или втори игрален филм " София - град на киното ", съдържаща парична награда, обезпечена от Столичната община. 12 са лентите, които се състезават. Две от тях са български: " Защото обичам неприятното време " на Яна Лекарска, и " Клопка " на Надежда Косева.

12 са и филмите, включени в Балканския конкурс на фестивала, и отново толкоз в конкуренцията за български късометражен филм. Наградата е на стойност 9500 евро. 1500 от тях е паричната награда и 8000 евро са в постпродукционни услуги. За втора поредна година в програмата на София филм фест има и тийнконкурс, в който са включени 7 кино лентата. След церемонията по награждаването, премиерно ще бъде излъчен най-новият филм на София Копола - " Присила ", специфичната американска церемония на фестивала, в партньорство с посолството на Съединените щати у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР