Актрисата Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература,

...
Актрисата Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература,
Коментари Харесай

Снежина Петрова: Днес българката се справя във всяка ситуация

Актрисата Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература, с цел да показа своята артистична версия за един трогателен урок по описа „ Една българка “ на Иван Вазов. Премиерните представления на моноспектакъла й са на 21, 27 и 28 октомври в спектакъл „ Азарян “.

„ Това е урок по литература, който е нещо като one-man show, като стендъп комедия. „ Една българка “ е значим акцент в националното външно оценяване след 7-и клас, само че учебното заведение няма опция за по-различен прочит и Вазов остава един монумент. Чрез спектакъла подлагам Вазов на тест, одобрявам го за жив “, показа Снежина Петрова в „ 120 минути “.

Тя напомни, че в описа става въпрос за река Искър, вливаща се в Дунав. Това са две огромни наши реки, които са непроходими, в случай че няма мостове. В този смисъл разказът припомня, че в този момент в обществото ни няма мостове.

„ Имаме потребност от хора като Кольо Фичето, който е лягал под мостовете, с цел да подсигурява тяхната здравина… Баба Илийца може да е неука жена от село Челопек, само че е образец за увереност. Освен това думата баба е кодова дума още от деството. Бабата дава огромни уроци “, разяснява актрисата.

Според нея през днешния ден „ една българка “ е способна да влезе в политиката, да стигне до Оскарите, да отглежда децата си и да поддържа родителите си.

„ Тя се оправя във всяка обстановка. Вярвам в меката мощ на дамата “, заключи Снежина Петрова.

Режисьор на спектакъла „ Една българка “ е Десислава Шпатова. Тя дружно със Снежина Петрова са създатели на сюжета. Консултанти са проф. Михаил Неделчев и Биляна Курташева.

Зад плана „ Една българка “ застава екип от специалисти в просветителния модул на моноспектакъла: проф. Албена Хранова, проф. Миглена Николчина, доктор Николета Пътова, проф. Виолета Дечева, проф. Веселин Методиев, доктор Георги Гочев, проф. Пламен Бочков, доктор Азиз Таш и доктор Румен Петров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР