Дупка с размери приблизително 30 на 40 см се е

...
Дупка с размери приблизително 30 на 40 см се е
Коментари Харесай

Голяма дупка на Дунав мост при Русе: 7 коли са със спукани гуми

Дупка с размери почти 30 на 40 см се е отворила в българския сектор на Дунав мост при Русе . Тя е безусловно на 100 метра от началото на моста в посока Румъния. Това оповестиха от Областната администрация в Русе.

Водачите на транспортни средства би трябвало да карат с ниска скорост и с нараснало внимание в сектора. Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и огромните количества превалявания през последните дни. Поради пропадането през нощта 7 автомобила са спукали гуми там.

Веднага след подаването на сигнал към шефа на Областното пътно ръководство инж. Стамен Савов са подхванати дейности за обезопасяване на региона. Мястото е сигнализирано и оградено със знаци , които указват проблематичния сектор.

Областният шеф Драгомир Драганов е осведомен със обстановката, като на собствен ред той е уведомил всички способени институции и е в непрекъснат контакт с тях за отбягване на по-сериозни произшествия по мостовото оборудване.

От Областното пътно ръководство към този момент са упълномощили осъществяването на ремонтни действия на пътноподдържащата компания, като първо следва рисковата дупка да бъде залята с бетон и подсилена с железни детайли, а по-късно ще бъде и асфалтирана . Реално ремонтните действия ще стартират в първия работен ден след празниците.

Към момента времето за прекосяване през оборудването не е удължено поради повредата . Според регионалния шеф придвижването по моста понастоящем се реализира безпроблемно и няма предпоставки за закъснение на трафика, заради пропадането. Създадена е нужната организация за оптимално улеснение на водачите.

Статистиката сочи, че единствено за последното денонощие през мостовото оборудване в двете направления са минали близо 2800 автомобила , като обичайно огромна част от тях се пада на тежкотоварния трафик.

Кола е по таван след удар с пътен знак и дърво в Русе, а 20-годишна е в болница

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР