Актрисата изигра малки роли в няколко американски и руски филми

...
Актрисата изигра малки роли в няколко американски и руски филми
Коментари Харесай

Лорина Камбурова изигра последна роля във филм, сниман изцяло в Русе

Актрисата изигра дребни функции в няколко американски и съветски филми на ужасите, само че първата ѝ - и, за жалост, последна - основна роля е в българския филм "Блаженият

Лъчезарната млада актриса Лорина Камбурова, позната от сериалите на bTV "Скъпи наследници " и "Връзки " и видеоклипа на Стефан Вълдобрев "Тази ария не е за обич ", не можа да доживее своя звезден дебют на огромния екран. Преди година тя умря в московска болница от затруднения на коронавирус, до момента в който очакваше трансплантация за хронично заболяване. Актрисата изигра дребни функции в няколко американски и съветски филми на ужасите, само че първата ѝ - и, за жалост, последна - основна роля е в българския филм "Блаженият ", написа вестник

Лентата на режисьора Станимир Трифонов ( "Хайка за вълци ") потегля по екраните от 3 юни. Сценарият стъпва върху книгата на Емил Андреев "Боби Блажения и Другия американец ", а тя на собствен ред споделя за оня ден от 1939 година, когато в хотел "Солун " в Лом отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди.

Лорина си партнира с различен дебютант, Александър Тонев. Във кино лентата вземат участие още опитните Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други. Кенеди обаче е единствено епизодичен воин в "Блаженият " - основен воин е 9-годишният, след това пораснал, Боби, който има дарбата да вижда в бъдещето. Сценаристът Емил Андреев споделя, че е срещал протагониста си няколко пъти в миналото; действителен човек е и прототипът на сервитьорката Катя. Истинското ѝ име е Пръвка, която през днешния ден е на 92 години и към момента живее в ломското село Мокреш.

Филмът е сниман в Русе поради съхранената там архитектура от първата половина на XX век, а оператор е Кирил Проданов. Пак в Русе бе и премиерата - в деня, в който се навърши година от кончината на Лорина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР