Актрисата Ема Уотсън се включи в най-голямата досега кампания на

...
Актрисата Ема Уотсън се включи в най-голямата досега кампания на
Коментари Харесай

Защо Ема Уотсън крие книги из Лондон?

Актрисата Ема Уотсън се включи в най-голямата до момента акция на The Book Fairies („ Книжните феи “) и стартира да крие на разнообразни места в Лондон екземпляри от книгата „ Малки дами “ – класическия разказ на Луиза Мей Олкът. Общо 2000 броя е планувано да бъдат " скрити " в 38 страни по света, като концепцията на акцията е книгите да бъдат открити от своите евентуални читатели.

122 разнообразни издания на романа от целия свят са дарени за идеята, като в нея вземат участие издателствата Wordsworth, Scholastic, Little, Brown, Vintage и Puffin.

Ема Уотсън, която играе ролята на Мег Марч в екранизацията на „ Малки дами “ на Грета Гъруиг, саморъчно е написала специфична записка, която е вложила във всеки образец от книгата, а скритите из Лондон екземпляри са обозначени със стикер, на който написа: „ Вземете тази книга, прочетете я и я оставете, с цел да бъде прочетена от идващ четец “. Световната премиера на кино лентата се чака тази Коледа.

Различни монументи и скулптури, отдадени на дамите в Лондон, като статуята на Ейми Уайнхаус, Блумсбъри, Камдън, Мемориала на Агата Кристи, Мемориала в памет на дамите жертви от Втората международна война, болничното заведение „ Сейнт Томас “ са част от местата, които играят ролята на тайници, където можете да намерите книгата.



А водещата „ книжна самодива “– Корделия Оксли, която дава отговор за акцията, споделя че е трогната от реакцията и назовава самодейността „ отпразнуване на романа “, визирайки огромния брой издатели, участващи в нея, както и напъните на повече от 150 „ книжни феи “, които също като Ема Уотсън крият книги на обозначените места. Освен в Лондон разнообразни издания на „ Малки дами “ са скрити и в други градове като Оксфорд, Глазгоу, Единбург, Брадфорд, Корнуол, а също и в Съединени американски щати – в Ню Йорк и Калифорния, из цяла Германия, Австралия, Хонконг и Южна Африка.

„ Започнах да мисля за това какво можем да създадем към старта на кино лентата още към януари-февруари, а това ни даде в действителност много време “, споделя Оксли. „ Тъй като [Ема] е била книжна самодива и преди и сама е криела книги през последните няколко години, тя оказа помощ за стартирането на акцията ни през 2017 година – с The Handmaid’s Tale в Париж – тя безусловно скочи в концепцията! Всичко беше строго секретно, до момента в който тя не го разгласи. Тя в действителност обича да чете, обича истории и концепцията да крие неща, които хората да намират, е в действителност съвършена “, прибавя Корделия Оксли.

 
Ема Уотсън: " Много съм щастлива да съм сингъл! "

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР