Актрисата Деляна Хаджиянкова кани зрителите на романтичен танц под звуците

...
Актрисата Деляна Хаджиянкова кани зрителите на романтичен танц под звуците
Коментари Харесай

Деляна Хаджиянкова кани публиката на любовен танц Под небето на Париж“

Актрисата Деляна Хаджиянкова кани феновете на сантиментален танц под звуците на френски и италиански любовни шлагери, които звучат в музикалния театър „ Под небето на Париж “.  В него ще чуем безконечните шлагери на Едит Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дийн Мартин, Масимо Раниери... Премиерата на нежната музикална приказка е на 3 ноември 19:30 часа в „ Театро оттук канала ” в София.

В това сантиментално странствуване из града на любовта вземат участие актрисата Деляна Хаджиянкова, сопраното Валентина Корчакова, тенорът Марио Николов, акордеонистът Калоян Куманов и пианистът Томислав Вичев. Парижката история излиза отдолу под перото на Деляна Хаджиянкова, която с изключение на обаятелна актриса, е и надарен режисьор и текстописец.

„ Написах тази история, тъй като желаех тя да се случи. И тъй като желаех да я преживея “, показа пред Lupa.bg Хаджиянкова. И добави: „ Всяко мое пътешестване до Париж е любовно прекарване “.



Снимка: Агнес Методиева

Посланието на музикалния театър е обвързвано с най-романтичните представи за Париж и любовта, а текстът на Деляна Хаджиянкова ни придвижва в атмосферата на дребните парижки улички, уютните кафенета и най-известните квартали на френската столица, където през ХХ век творят велики художници, поети и актьори - Монпарнас и Монмартр.

Идеята за музикалния театър е на известния тенор Марио Николов. Той предлага на Деляна Хаджиянкова да чуе няколко песни с молба да напише текст, който би се вписал в прелестната музика. Романтичните мелодии връщат надарената актриса към нейни любовни трепети, случили се в Париж и свързани с Париж. Единият от героите в спектакъла е италианец, по тази причина на сцената звучат и италиански мелодии.



„ Започнах да пиша този текст през спомените. Дълго време трупах тези мемоари и внезапно текстът се роди. Историята стартира с един сън - моята героиня се разсънва една заран в Париж, което е по автентичен случай, и отива към обичаното си кафене. Така историята се разпростира. Историята, която описвам е модерна, само че спектакълът носи освен духът, само че и историята на Париж.

Тоалетите, с които сме облечени на сцената припомнят за града, те са доста красиви, вечерни, тъй като любовната история се случва в една нощ на един мост в Париж по време на така наречен бели парижки нощи. Имала съм доста прекарвания в Париж, играла съм доста спектакли там, имам и свои персонални другарски пребивавания там. Познавам добре този град и той е част от мен “, открехна завесата Деляна Хаджиянкова към раждането на плана.



„ В тази съвсем персонална история има и доста истина, и малко творчество. Дълго време седях и слушах тези песни и една заран се разсъниха, седнах против компютъра и просто я написах. Историята, която описвам се случва през музика “, показа актрисата и режисьор.

И като че ли подсъзнателно, възприемайки думите на Оскар Уайлд, че единственият метод да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш, Деляна Хаджиянкова споделя: „ Този музикален театър е като тези неща, които би трябвало да изиграеш и да възпроизведеш, с цел да се отървеш от тях и да си дадеш шанса да можеш да ги съпреживяваш, когато ги правиш с аудитория. “

Спектакълът носи името " Под небето на Париж ", както се назовава сантименталната ария в осъществяване на Валентина Корчакова и Марио Николов. По думите на актрисата спектакълът е доста гальовен и извънредно зареждащ.

" Слушаш музика, която постоянно харесваш – това са известни песни, повдигащи духа и гледаш една история, която задвижва въздуха в някаква посока. Историята е писана за този град, писана е за местата, където тя ми се е случила. Писана е за кафене, което доста добре познавам. Историята е мощно любовна. Има своите и доста щастливи, и доста трагични моменти. Тя има своя драматургия, има своя пиков миг и на него хората, които са ни гледали, когато в спектакъла участваше и оркестър, плачеха от благополучие ", върна обратно лентата Деляна Хаджиянкова.

" Усещам този театър като любовна връзка с музиката и театъра, които безпределно обичам. Когато чувам песните, които се пеят, стартирам да рева, тъй като аз съм доста прочувствена ", откровена е тя.

Пред преди време актрисата с десетки функции в театъра и киното показа, че в един идващ живот мечтае да бъде оперна певица, защото има вяра, че в предходния също се е занимавала с изкуство. Деляна Хаджиянкова има любовна връзка освен с Париж, само че и с музиката и въпреки че оставя експертите - сопраното Валентина Корчакова и тенора Марио Николов да пленят публиката с осъществяванията си, самата актриса най-после на спектакъла също се включва в песните.



Снимка: Агнес Методиева

Актрисата е щастлива, че прави този ексцентричен театър със съидейници. " Такъв план е доста хубаво да се прави с другари, с които вибрирате на една и съща периодичност. С Марио Николов и Валентина Корчакова работя от доста време. Изключително обичани са ми като осцилация, тъй като с тях дружно и сме се забавлявали, и сме тъгували, и аз доста държа на тази моя група. И Марио, и Валентина са изключителни в осъществяванията си ", описа Деляна Хаджиянкова.

Чувствени са осъществяванията на Марио Николов на песните на италианския артист Пепино Галиарди. Валентина също е прочувствена с френските шансони, тя е приключила френска гимназия и има извънреден тембър.

Спектакълът е игран и преди години, само че в този момент е съживен за нов театрален живот. " Проектът се обновява и за нас самите това е премиера. Има нови неща, има заменени песни, има нови текстове, които са добавени, текстове, които са извадени, тъй като времето е друго, годината е друга, вибрацията е друга и аз съм друга. Няма по какъв начин да не е друго и доста се вълнувам от идната премиера в " Театро оттук канала ”, разкри пред Lupa.bg Деляна Хаджиянкова.



Нейните наблюдения са, че мъжете и дамите реагират по друг метод на спектакъла. " От един миг нататък спектакълът разделя малко двойките – забавни са реакциите и на едните, и на другите. Защото това е женската и мъжката позиция. Усеща се по какъв начин мъжете реагират на едно, дамите на друго.

Женската аудитория е тази, която основава звездите. Затова има доста мъже звезди по света. Защото дамите са тези, които основават религията към една мъжка фигура. И тук нещата стартират по този начин, само че в един миг се обръщат ", показа чаровната актриса.

" През годините, когато сме правили този театър с разнообразни оркестри и музиканти хубавото е, че всеки от тях прибавя нещо. Оставяли сме пианистът да свири и той трансформира мелодията в джаз. Обичаме да импровизираме и самата аз съм отворена за импровизации. Сега работим с пианиста Томислав Вичев и с акордеониста Калоян Куманов. И двамата са изключителни ", сподели Деляна Хаджиянкова. Тя мечтае да се получи джем сешън, като освен музикантите импровизират, само че и публиката се включи с танци.

" Обичам неща, които могат да се случат сега и по този начин спектакълът да е несравним и да се случи единствено в довечера. Следващия път ще е друго. Всеки, който се включи по някакъв метод и прибави своето чувство към спектакъла, ще ни направи щастливи, “ добави актрисата.



Снимка: Агнес Методиева

" Под небето на Париж “ е музикален театър, което е друг род от познатите ни. " Това не е нито спектакъл, нито концерт, то е друго случване и доста зависи от хората против теб, по какъв начин ще се случи и по какъв начин ще тръгне ", показа актрисата.

" На някои предходни концерти хората ставаха и танцуваха. Преди години играхме " Под небето на Париж " на остров Света Анастасия. Заваля дъжд, ние не можехме да продължим по този начин концерта и се преместихме под някакви козирки. И макар ситния дъжд, продължихме да пеем и да описваме парижката любовна история. Хората танцуваха по двойки и ние щастливи танцувахме дружно с тях. Беше удивително прекарване.

В спектакъла звучат части, които извънредно подвигат настроението и на фона на мощно трагичните и любовни истории ти се коства, че светът е твой. Ако може хората да не са лимитирани от залата, даже двама души да станат да танцуват би било прелестно ", пожела си Деляна Хаджиянкова и насърчи феновете също да се вземат участие с импровизации " Под небето на Париж ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР