Активно спортуващите вече са близо една четвърт от населението на

...
Активно спортуващите вече са близо една четвърт от населението на
Коментари Харесай

Алиция Любенов: Една четвърт от населението на България е активно спортуващо

Активно спортуващите към този момент са близо една четвърт от популацията на България. Това съобщи в изявление за БГНЕС маркетинг мениджърът Алиция Любенов.


С нея беседваме за физическите привички на българина и изгодите от спорта.

Хората до 30-годишна възраст в България са най-спортуващи. „ Този индикатор след 40 години стартира от ден на ден и повече да понижава, като при популацията от 60 години нагоре са най-неактивни и водят най-застоял метод на живот “, означи Любенов.

И макар, че се следи положителна наклонност и спортът стартира да става все по-популярен изключително измежду по-младото население, тя акцентира, че физическата интензивност към момента не е задоволително висока. „ Спортът има удобен резултат върху физическото и психическото ни здраве. За страдание, виждаме, че съвсем половината от запитаните от българите към момента не правят никаква физическа интензивност “, сподели Любенов.

Маркетинг мениджърът посочи, че физическите дейните хора са тези, които правят някаква физическа интензивност най-малко един път в месеца, до момента в който интензивно спортуващите са тези, които вървят на фитнес, бягат, правят тренировки един път в седмицата.


На въпроса къде се подрежда България по отношение на другите европейски страни в това отношение, Любенов изясни, че общоприетоо на последните места. За четирите години, в които се прави изследването, обвързвано с физическите привички на българина, обаче, се вижда положителна наклонност.

Липсата на придвижване и деен спорт има отражение върху сърдечно-съдовата система, върху опорно-двигателния уред, храносмилателната система, както и върху менталното здраве.

При липса на физическа интензивност, при младежите се следят положения, свързани със болести на сърдечно-съдовата система на доста по-млада възраст.

„ Трябва да се движим повече. За да има удобен резултат върху нашето здраве, върху нашето богатство, би трябвало да се движим всеки ден “, прикани в умозаключение Алиция Любенов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР