Байер Леверкузен продължи с изключителното си представяне през настоящия сезон

...
Байер Леверкузен продължи с изключителното си представяне през настоящия сезон
Коментари Харесай

Леверкузен покори Олимпико и е на крачка от финала, Олимпиакос удари Астън Вила в ЛК

Байер Леверкузен продължи с изключителното си показване през сегашния сезон и направи огромна крачка към достигането на финала в шампионата Лига Европа. " Аспирините " надделяха Рома с 2:0 като посетител и удължиха превъзходната си поредност от 47 мача без загуба във всички съревнования.


На " Олимпико " във Вечния град възпитаниците на Шаби Алонсо поведоха в резултата след към половин час игра. Рик Карсдорп потегли да връща топката към вратаря Миле Свилар, само че Алекс Грималдо стигна първи до нея и я подаде на Флориан Вирц, а младият гений не сбърка за 1:0. Гостите изчакаха търпеливо своя момент и след почивката, когато Роберт Андрих се разписа в 73-та минута след асистенция на Йосип Станишич. До края играчите на Даниеле Де Роси не съумяха да отвърнат на предизвикването и по този начин задачата им на реванша в Леверкузен след седмица се обрисува да бъде доста тежка. Байер от своя страна продължава да мечтае за требъл, откакто към този момент спря хегемонията на Байерн Мюнхен в Бундеслигата и е на край в шампионата за Купата на Германия, където противник е Фортуна Дюселдорф. Реваншът сред Леверкузен и Рома е на 9 май.

В другия полуфинал в ЛЕ Марсилия и Аталанта оставиха развръзката между тях за реванша в Бергамо след 1:1 в Марсилия. Джанлука Скамака изведе възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини напред в резултата след 11 минути игра, само че Шансел Мбемба възвърне паритета малко по-късно. Домакините можеха да стигнат до цялостен поврат, само че Пиер-Емерик Обамеянг направи сериозен пропуск от преференциална позиция. В последна сметка, всичко ще се реши на италианска земя на 9 май.


В Лигата на конференциите, гръцкият гранд Олимпиакос сервира изненада, побеждавайки Астън Вила с 4:2 посред Бирмингам. Аюб Ел Кааби се регистрира с хеттрик за южните ни съседи, а четвъртия гол бе осъществен от Сантяго Хезе. Възпитаниците на Унай Емери вкараха въпреки всичко две попадения, които оставят някакви шансове за втория мач в Пирея, а техни създатели бяха Оли Уоткинс и Муса Диаби. Дъглас Луис се провали от бялата точка в 84-та минута в опит да направи пасива на Вила по-малък за реванша.

В другия дуел, Фиорентина стигна до сложен домашен триумф над 10 от Брюж с 3:2. Рикардо Сотил откри за " виолетовите " още в петата минута, преди Ханс Ванакен да изравни за белгийците в 17-та. Андреа Белоти върна преднината на флорентинци, а в 61-та минута гостите останаха с 10 души на терена след втория жълт картон на Рафаел Ониедика. Въпреки това, някогашният нападател на Лудогорец Игор Тиаго възвърне паритета, само че влезлият от пейката М " бала Нзола подсигурява минимално преимущество за Фиорентина преди втория мач в търсене на втори следващ край в конкуренцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР