Активният начин на живот, в който стресът се редува и

...
Активният начин на живот, в който стресът се редува и
Коментари Харесай

Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода

Активният метод на живот, в който стресът се редува и с физическо натоварване, слага остро казуса за вярната хидратация на тялото.

На водата би трябвало да се гледа като на наложителен и правилен сътрудник при всяка физическа активност, както и в условия на повишен стрес.

Пиенето на вода не би трябвало да бъде ръководено от чувството ни за жадност, тъй като това е сигурен знак, че водният баланс на тялото към този момент е нарушен.

Дефицитът на течности, провокиран от фактори като температура и мокрота на околната среда, нарасналото изпотяване и натрупването на стрес, води до понижаване на кръвния размер, увеличение на сърдечната периодичност и затруднена терморегулация. Оттам идва и намаленият потенциал както за физическа активност и спорт, по този начин и на работното място.

Правилната хидратация преди и по време на физическа интензивност оказва помощ да се контролира телесната температура, да се компенсира загубата на течности и в последна сметка да се възвърне цялостният воден баланс.

Колкото по-енергоемка е физическата интензивност, толкоз по-голямо е количеството вода, належащо за поддържане на равновесието в организма.

Хидратация на работното място

Много модерни хора са хронично обезводнени. Това може да повлияе неподходящо върху процеса на взимане на решения и когнитивните резултати, да способства за понижаване на продуктивността, както и да усили риска от трудови злополуки.

Често умората, главоболието, неприятното въодушевление и стресът, които са едни от най-големите трудности пред желанието ни за работа и надлежно нашата работливост, са в действителност в резултат на незадоволителна хидратация.

Експертите предлагат на работодателите да се погрижат чиновниците им постоянно да имат на разположение вода. Така те ще подобрят своите централизация и тонус, както и работата на мозъка.

Ако пък работите от у дома, всичко е във ваши ръце - постарайте се постоянно да имате чаша вода на една ръка разстояние.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР