Активният диалог на най-високо политическо ниво между България и Азербайджан

...
Активният диалог на най-високо политическо ниво между България и Азербайджан
Коментари Харесай

Радев: Има потенциал за дългосрочни и взаимноизгодни партньорства с Азербайджан

Активният разговор на най-високо политическо равнище сред България и Азербайджан и отличните двустранни връзки са солидна основа за следващо задълбочаване на съдействието и в региона на стопанската система. Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Баку с представители на бизнеса, оповестиха от прессекретариата на президента. Срещата бе проведена от Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата.

Според президента съществува капацитет за дълготрайни и взаимноизгодни партньорства и бизнесът би трябвало интензивно да се възползва от опциите. Президентът уточни, че в световен проект въздействие получават страните, които създават нововъведения и високи технологии, по тази причина е значимо да се предизвикват взаимни планове в тези области.
Радев сподели още, че капиталовият продан в областта на високите технологии и производства с висока добавена стойност е положителна наклонност в съдействието сред България и Азербайджан.

От управлението на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата обявиха, че визитата на азербайджанския президент Илхам Алиев в София през септември предходната година е дало мощен подтик за задълбочаване на капиталовия продан сред двете страни.

Като перспективни партньорства бяха откроени планове, свързани с автомобилната промишленост, безпилотни летателни апарати и сателитни технологии, високотехнологични начини за утилизация на масла.

Президентът Румен Радев е в Азербайджан за присъединяване в Десетия световен конгрес в Баку, проведен от Международния център „ Низами Ганджеви ". Днес българският държавен глава ще организира среща със своя сътрудник Илхам Алиев. На 30 септември 2022 година Алиев беше на посещаване в България, а преди дни той одобри акредитивните писма на новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на България Руслан Стоянов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР