Активизиране на двустранното сътрудничество обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и премиерът

...
Активизиране на двустранното сътрудничество обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и премиерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с камбоджанския си колега

Активизиране на двустранното съдействие разискаха министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят на Кралство Камбоджа Хун Сен в Ню Йорк, оповестиха от държавната пресслужба.

Двамата държавни ръководители разговаряха в Ню Йорк в границите на 73-та сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи. По време на диалога Бойко Борисов и Хун Сен показаха удовлетворение от връзките на обичайно другарство и съдействие сред България и Камбоджа. Двамата министър-председатели обявиха подготвеност да работят за в допълнение разширение на двустранното съдействие, в това число като се употребяват преимуществата на участието на България в Европейски Съюз и на Камбоджа в АСЕАН.

Двамата държавни ръководители набелязаха съответни стъпки за усилване на партньорството в предпочитани области. Премиерът Бойко Борисов уточни, че съществува опция за нахлуване на редица обичайни български артикули на камбоджанския пазар, в това число храни, вино, селскостопански артикули, козметика, нефтени масла, както и артикули с по-висока добавена стойност – електроника, машини, медикаменти. Според премиера българският бизнес може да развива активност в Камбоджа в разнообразни браншове – текстилна индустрия, медицински услуги, фармация, ИТ промишленост, туризъм, инфраструктура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР