Активисти от Вдигни се за климата се събраха в Брюксел

...
Активисти от Вдигни се за климата се събраха в Брюксел
Коментари Харесай

Протести на активисти за климата в Белгия

Активисти от " Вдигни се за климата " се събраха в Брюксел и в други градове на Белгия, с цел да упорстват федералното държавно управление и Европейски Съюз да ускорят финансовата помощ и преместването на засегнатите от наводненията през лятото.

Организаторите подчертаха, че проявата е в символ на взаимност с потърпевшите от бедствията, само че и мотив да упорстват за предотвратяването на други климатични произшествия, изключително преди провеждането на конференцията за климатичните промени на Организация на обединените нации, планувана за началото на ноември в Глазгоу. 

Белгийската партия на зелените, позната като " Еколо ", събра свои деятели в провинция Намюр. Те желаеха екологията да бъде сложена в центъра на политическия дневен ред. Ража Мауан, съпредседател на партията:

След засилената обществена сигурност, ни е нужна и сигурност на околната среда, тъй като, както се вижда, бедствията, които се случват, са все по-малко естествени и от ден на ден климатични. Ние би трябвало да сме сигурни, че оптималната част от хората ще бъдат предпазени от тези климатични аномалии. Това е ролята на политиците и на страната. 

Другият съпредседател  на " Еколо " Жан-Марк Ноле дефинира годината като " основна " и акцентира, че е нужен апел към обща готовност за климата, както и да се премине към съответни дейности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР