Активисти от движението Just Stop Oil размазаха доматена супа върху

...
Активисти от движението Just Stop Oil размазаха доматена супа върху
Коментари Харесай

Екоактивисти заляха със супа Слънчогледите на Винсент ван Гог в Лондон

Активисти от придвижването " Just Stop Oil " размазаха доматена чорба върху картината " Слънчогледите " на Винсент ван Гог, изложена в Националната изложба в Лондон.

Протестната акция беше последвана от самозалепянето на двамата младежи за стената на залата в галерията. По-късно те са задържани.

" Кое е по-ценно - изкуството или животът? По-ценно ли е от храната? По-ценно ли е от справедливостта? Повече ли се притеснявате за отбраната на една картина от отбраната на нашата планета и хората ", споделя един от тях по време на вандализирането на творбата на изкуството.

Картината в Националната изложба е предпазена със стъклено покритие и няма действителни провали по нея.

Activists with have thrown tomato soup on Van Gogh’s Sunflowers at the national Gallery and glued themselves to the wall.
— Damien Gayle (@damiengayle)
В описанието на уеб страницата на английския музей на художественото изкуство се показва, че това е една от общо пет версии на " Слънчогледите ", които са изложени по света.

Ван Гог е нарисувал картините като украса на своята къща в Арл, очаквайки посещаване на своя другар Пол Гоген.

Различните стадии от цикъла на живота на цветето, които той демонстрира, са знак на " преходната природа на човешките дейности ", написа още в описанието на Националната изложба.

Това е една от най-разпознаваемите и известни произведения на Винсент Ван Гог.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР