Активисти на Грийнпийс“ нарисуваха лозунги върху танкер в Балтийско море,

...
Активисти на Грийнпийс“ нарисуваха лозунги върху танкер в Балтийско море,
Коментари Харесай

В отрити води: Активисти на „Грийнпийс“ с акция срещу кораб, свързван с Русия

Активисти на „ Грийнпийс “ нарисуваха лозунги върху танкер в Балтийско море, благосъстоятелност на Естония, съобщи Ройтерс.

Според организацията корабът доставя гориво на танкери, транспортиращи съветски нефт. Според тях това съставлява заплаха за околната среда и разпалва спор.

„ Петролът разпалва война “ – това изписаха на плавателния съд деятелите, които стигнаха до кораба с лодки.

Корабът, намиращ се в интернационалните води край шведския остров Готланд, е снабдявал с гориво повече от 50 петролни танкера, пътуващи към или от съветски пристанища през последните два месеца, заяви шведската социална телевизия SVT тази седмица.

„ Нуждаем се от Противовъздушна отбрана, а не от затворени очи “, сподели Володимир Зеленски

„ Грийнпийс “ съобщи, че е угрижен, че всеки случай или разлив от записания в Кипър танкер може да аргументи екологична злополука в нежната екосистема на Балтийско море.

Компанията притежател на кораба излезе с позиция, в която твърди, че дава услуги единствено на кораби, благосъстоятелност на европейски компании, спазвайки всички използвани наказания и ограничавания.

Целта е немските военни да възпрат Русия от по-нататъшни офанзиви против съседите ѝ

„ Сенчестата “ или „ сива флотилия “ от кораби продължава да оперира в интернационалните води, транспортирайки нефт от Русия, Иран и други глобени страни.

Санкциите, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, не не разрешават даването на корабно гориво, което танкерите употребяват за зареждане на личните си мотори, до момента в който транспортират нефт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР