Активистът Виталий Шишов, ръководител на базираната в Киев благотворителна организация

...
Активистът Виталий Шишов, ръководител на базираната в Киев благотворителна организация
Коментари Харесай

Беларуски активист е намерен обесен в Киев |

Активистът Виталий Шишов, началник на основаната в Киев благотворителна организация " Белоруски дом в Украйна " е открит обесен в Киев във вторник в парк покрай дома му тази заран. Това заяви украинската полиция. 

По-рано през днешния ден приятелката на Шишов подава сигнал в полицията, че е липсващ, откакто не се е прибрал от утринното си бягане в парка.

Полицията проверява случай на ликвидиране.

Шишов е бил открит обесен в парк покрай улица " Бударина " в Святошинския регион на украинската столица.

Полицията е образувала дело за убийството, като проверява и убийството, показано като самоубийство. Полицията търси очевидци, прави се разбор на записите от видеокамерите на мястото на случая и ще направи редица експертизи и следствени опити. На мястото на случая е открит мобилният телефон на Шишов.

Украинската осведомителна организация УНИАН заяви, че сутринта на 3 август киевската полиция е помолила всички, които са познавали Виталий Шишов, да дават на следствието информация за последните седмици от живота му, за психическото и прочувственото му положение и за получени закани.

Според беларуския център за правата на индивида " Вясна " Шишов е забелязал, че е наблюдаван до момента в който тичал в парка. 

" Белоруски дом в Украйна " оказва помощ на беларусите, избягали в Украйна, да намерят жилище чартърен, да се легализират и да намерят работа, се показва на уеб страницата на организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР