Активираното преди няколко месеца крайбрежно свлачище в местността Ъгъла до

...
Активираното преди няколко месеца крайбрежно свлачище в местността Ъгъла до
Коментари Харесай

Крайбрежното свлачище в местността Ъгъла до кв. „Сарафово“ се е активизирало значително

Активираното преди няколко месеца крайбрежно свлачище в местността Ъгъла до кв. „ Сарафово “ е нараснало фрапантно своите размери. Откъснала се е част от асфалтовата настилка на алеята. Районът може да бъде рисков за преминаващите велосипедисти и коли, които имат достъп до там. Община Бургас приканва преминаващите да бъдат деликатни изключително в тъмната част на деня. Достъпът до моторни транспортни средства се лимитира.

Към момента положението на откоса изисква бързи дейности по изцяло подсилване, възобновяване и създаване на съответните укрепителни уреди.

Активните брегови свлачищни процеси на територията всеки миг ще доведат до цялостно разрушение на алеята, като в същото време заплашват живота и здравето на преминаващите пешеходци и велосипедисти.

Община Бургас краткотрайно е обезопасила, доколкото е допустимо, региона с оглед недопускане на автомобилно придвижване по компрометираната част от алеята.

Кметът на Бургас изпрати през днешния ден незабавно писмо до регионалния шеф и до министъра на районното развиване, в което сигнализира за казуса и упорства да бъде изпратена в къси периоди комисия от способеното държавно сдружение по геозащита, която да излезе с наставление за брегоукрепването. Сигналът ще бъде подаден и до Комисията по бедствия и повреди.

Община Бургас показва подготвеност в къси периоди за осъществяване на работни срещи с специалисти на Министерството на районното развиване и благоустройството и „ Геозащита “ ЕООД Варна за спомагателни разяснения и запознаване и разбор на вероятните пътища за решение на зародилите механически проблеми на място.

Това е второто свлачище на територията на Приморски парк, след намиращото се в региона Казино – Летен спектакъл, за което Община Бургас е подала сигнал до способените органи. Днешното писмо се постанова, поради ускорените в последните дни свлачищни процеси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР