Аксесоарите са онзи елемент от интериора, чието присъствие внася в

...
Аксесоарите са онзи елемент от интериора, чието присъствие внася в
Коментари Харесай

5 начина да добавите стилен завършек на дома си, използвайки декоративни аксесоари

Аксесоарите са оня детайл от интериора, чието наличие внася в стаята това нежно обаяние, което способства за нейната характерност и хармония. Те са дребните, само че доста значими елементи, които носят и излъчват силата на дома, описват за характера на хората, които живеят в него, за техните истории, за техните ползи и основават типичната му, неподправена и уютна атмосфера.

И точно по тази причина най-хубавото предписание, по което да се водим, когато избираме аксесоари, с които да декорираме дома си, е персоналният ни нюх за хармония. Хубаво е обаче да се съобразим с няколко интериорни съвета, които ще оказват помощ да не превърнем пространството у дома в еклектичен микс – подобен, който задушава атмосферата и мислите. Кои са рекомендациите, които е добре да следвате, когато добавяте аксесоари към интериора на дома и кои са най-подходящите за вас декоративни детайли? Отговаряме в идващите редове.

Растенията внасят живот и прохлада

Присъствието на растения в дома се оказва една от неутихващите в последните години дизайнерски трендове. Хората жадуват да внесат парченце от природата в домовете си - от величествено дърво, през дребни саксии с нежни растения до буйни цветни аранжировки.
Предимство на растенията е, че се вписват идеално във всеки интериор, без значение от неговия жанр. Те пасват добре както в индустриални пространства, по този начин и обичайни и по-нетрадиционни такива. Тяхното наличие способства за по-меката и успокояваща атмосфера в дома. А и оказва помощ за филтриране на въздуха.

Във вашия дом растенията и цветята могат да бъдат както подредени и групирани в една стая, по този начин и разпръснати в доста пространства. Важно за оптималния живот на растенията в дома е те да получават несъмнено количество светлина и вода. Затова, когато избирате цветя за дома, се съобразете с условията им. Осигурете им задоволително светлина, поливайте ги, когато имат потребност от това и им се радвайте. Все отново надали желаете те да изсъхнат, преди същински да им се насладите и да видите по какъв начин порастват и цъфтят.

Нека прозорците са основният воин в стаята

Прозорците и пространството към тях играят огромна роля, що се отнася до настроението, което една стая има и носи. Това по какъв начин наподобяват те и по какъв начин са декорирани може или да добави още повече искра и цвят в помещението и по този начин да стане негова фокусна точка, или пък да играе второстепенна роля, оставяйки другите мебели и аксесоари да заемат централно място.

- Завесите от пода до тавана основават повече драматичност и носят чувство за великолепие.
- Бамбуковите щори пък могат да филтрират дневната светлина по мек и успокоителен метод.
- Нежните едноцветни завеси с леки текстури пък са подобаващи, в случай че желаете по непоказен метод да обрамчите прозорците.
- Тези с по-ексцентричен дизайн са идеални, в случай че търсите метод да привлечете погледите, с цел да могат те да заиграят през пространството към прозорците.

За усамотение, за пречистване на светлина или просто за красива хармония - декорирането на прозорците в действителност оказва помощ на стаята да наподобява „ приключена “ и хармонична.

Създайте вярното въодушевление, употребявайки вярното осветяване

е също толкоз значимо, колкото и всеки различен детайл от дизайна. Правилно употребявано, то има способността да трансформира и трансформира пространството и да основава разнообразни настроения. Чрез светлина и сянка в една стая може да бъде реализирана както по-спокойна, по този начин и по-драматична атмосфера.

- Да предположим, че желаете да наблегнете произведение на изкуството, окачено на стена. В този случай е добре да поставите светлини в долната му част, с цел да го обрамчите. - Добре е обаче зоната към него да е по-тъмна, с цел да бъде привлечено окото ни към картината.
- В стаи, в които желаете да създадете по-топло, по-уютно чувство, заложете на осветителни тела с гладко регулируема светлина.
- В пространствата, които желаете да бъдат добре осветени през целия ден, можете да употребявате няколко типа осветителни тела – стенни и висящи лампи в композиция с лампиони основават гръмък и прелъстителен дизайн.

Килимите внасят жанр и топлота в помещението

Подовите повърхности са една от постоянно подценяваните елементи на една стая. А това не трябва да е по този начин. Един в действителност хубав и моден килим може даже да направи по този начин, че подът да се трансформира във фокусна точка, която с изключение на за дизайна, способства и за уюта на помещението.

- Ако нямате ослепителни подове, килимите са идеалният метод да маскирате не толкоз съвършените подови настилки и да поемете контрола върху фактора на топлота във всяка стая.
- Килимите също могат да прибавят дълбочина. Окото естествено ще следва цвета или модела по цялата му дължина, като по едно и също време с това ще се рее из стаята.

Подобно на прозорците и пространството към тях, килимите могат да служат като фокусна точка или да играят ролята на мек фонов детайл, който разрешава на други детайли да заблестят.

Декоративни детайли, които имат темперамент

Често, когато декорираме обещано пространство, бързаме, с цел да се уверим, че то е „ приключено “. Но истината е, че проектирането на дизайна на един дом по метод, който да ни накара в действителност да се почувстваме като вкъщи си, лишава време. Затова, когато става въпрос за прибавяне на тези специфични дребни линии в декора, е добре да не бързаме, а в противен случай – да забавим темпото и малко по малко да запълваме празнините с красиви движимости. Погрижете се и отделете време, с цел да съберете и експериментирайте, като ги местите из къщата, с цел да видите къде ще наподобяват най-добре. Може да си мислите, че оня прелестен стенен ще стои прелестно над дивана в хола, само че да се окаже, че антрето е по-подходящо за него. Или пък възглавничките, с които по този начин искахте да украсите спалнята, да паснат по-добре на терасата или хола. Всичко е въпрос на опит и позиция.

В новата категория на Мебели Виденов ще откриете аксесоари, с които да запълните изчезналите късчета в дома ви. В онлайн и физическите магазини на веригата можете да намерите разнообразни декоративни детайли – от осветителни тела и свещници, през часовници, огледала и сувенири, до спално долни дрехи и декоративни възглавници, всички, пасващи на вашите стилови желания.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР