Акселераторска програма за стартиращи компании от цял свят стартира японската

...
Акселераторска програма за стартиращи компании от цял свят стартира японската
Коментари Харесай

Rakuten Accelerator ще подпомага стартъпи от цял свят


Акселераторска стратегия за започващи компании от целия свят започва японската компания Rakuten. Тя е основана в партньорство с TechStars, акселератор, работил с над 1200 компании, 90% от които към момента дейни или добити. Според двете организации програмата „ дава неповторима опция за стартъпите от Централна и Източна Европа “.

Документите за присъединяване в Rakuten Accelerator се одобряват до 8 април 2018 година а самото образование ще започва през юли. Ще бъдат определени 10 стартъпи, чиито екипи ще бъдат поканени в Сингапур като част от тримесечната стратегия. Тя ще приключи с един демо ден (Demo Day), по време на който участниците ще могат да показват продуктите си на стотици вложители от целия свят.

 Rakuten Accelerator ще подкрепя стартъпи от целия свят

Тримесечната акселераторска стратегия на ще се организира в Сингапур. Oсновни тематики в нея ще бъдат:
AI, в това число чатботове; Чат търговия; Мобилни портфейли и криптовалути; Реклама; VR и AR решения; Гласово разпознаване; Визуално разпознаване; Преводи; Музикално и спортно съдържание; Чат, базират на IoT; Корпоративно-интегрирани диалози.
„ Поласкани сме от опцията да споделим своя опит и механически знания с иноваторите на бъдещето – показа Хироши Таказава, президент на Rakuten Capital и изпълнителен шеф на Rakuten Asia. – Заедно с TechStars, организация със удивително портфолио и експертиза за развиване на стартъп гении, нямаме самообладание да подкрепим тези обещаващи гении, само че и да научим нови неща от тях. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР