Ако зареждате електрическата си кола със слънчева енергия от собствения

...
Ако зареждате електрическата си кола със слънчева енергия от собствения
Коментари Харесай

Презаредете със собствено електричество

Ако зареждате електрическата си кола със слънчева сила от личния си покрив, ще шофирате доста по-евтино, в сравнение с с кола с мотор с вътрешно горене или от тези, които зареждат електрическата си кола от електрическата мрежа. В съпоставяне с бензиновите и дизелови коли, водачите със слънце в резервоарите могат да спестят до 77 % от разноските за гориво.

Спестяването спрямо електроавтомобили, които се зареждат с електричество от немската електропреносна мрежа, също не е по никакъв начин малко - 46 %. Това е резултат от настояща оценка от слънчевия онлайн снабдител zolar. Но зареждането на електрическата кола със зелено електричество не е елементарно единствено за портфейла, само че и за климата. Ако зареждате електрическа кола със 75 % слънчева сила, вие генерирате 90 % по-малко излъчвания на CO2, в сравнение с с дизелово или бензиново транспортно средство.

В съпоставяне с електричка, която се зарежда с стандартната немска електрическа примес, спестяването на CO2 е 70 %. Средната общоприета консумация на десетте най-продавани електрически автомобила в Германия през 2021 година е 16 килоВатчаса на 100 километра. С цената на слънчевата сила от вашия личен покрив сега от към 14 цента и дял от слънчевата сила от 75 % при цялостно зареждане на електро автомобил, това излиза 3,12 евро на 100 километра. Ако електрокола се зарежда с електричество за семействата /в момента 36 цента за кВтч/, това води до разход от 5,76 евро на 100 километра.

Екстраполирано върху пробег от 15 000 километра годишно, което е междинният пробег на автомобил в Германия, годишните "разходи на гориво " със слънчева сила в резервоара са 468 евро, с мрежово зареждане 864 евро. Крайният резултат е икономисване от 46 %. Спестяванията са даже по-големи спрямо моторите с вътрешно горене.

Дизеловият автомобил употребява приблизително 7,0 литра на 100 километра, бензиновият 7,7. Според Федералното министерство на финансите новият пакет за облекчения, който е в действие от 1 юни 2022 година, ще направи бензина с 35,20 цента по-евтин от юни до август, а един литър дизел с 16,70 цента. Ако тези спестявания се трансферират напълно върху клиента, разноските за гориво се понижават с 1,86 евро за литър дизел и 1,78 евро за литър бензин (E10). Това прави разноски от 13,02 евро (дизел) и 13,71 евро (бензин E10) на 100 километра.

Екстраполирани на 15 000 километра, притежателите на коли с мотори с вътрешно горене заплащат 1953 евро (дизел) и 2057 евро (бензин E10) за гориво годишно - и по този метод към четири пъти повече от тези, които разчитат на комбинацията от слънчеви системи и електронна подвижност.

От тази година притежателите на електроавтомобили също се възползват от квотата за парникови газове. Те получават годишен бонус от към 300 евро, в случай че "продадат " CO2, който икономисват с електрическата си кола, на петролни компании, които имат потребност да компенсират своите излъчвания на CO2. Тази услуга се прави от медиатори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР