Ако Западните Балкани разумно използват възможностите, които им дава Европейския

...
Ако Западните Балкани разумно използват възможностите, които им дава Европейския
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Европа предоставя отлична възможност на Западните Балкани

Ако Западните Балкани рационално употребяват опциите, които им дава Европейския съюз, те биха могли много бързо да се развият. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Ивайло Калфин, – някогашен външен министър, някогашен вицепремиер и обществен министър, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд.

" Когато беше в Скопие Урсула фон дер Лайен сподели, че чака стопанската система на Косово и на Северна Македония да се удвоят за идващите 10 години. Това допуска рационално потребление на тези отлични благоприятни условия, които Европа им дава ", обърна внимание Калфин.

На въпрос кои са нездравословните зависимости, от които би трябвало да се освободят страните от Западните Балкани, някогашният външен министър отговори, че може да погледнем и от опита на България: " От нашия опит може проследим тези неща. Не би трябвало да се гледа като на подарък на средствата, които Европейски Съюз дава обещание за Западните Балкани. Съдебната система също би трябвало да работи както би трябвало, да не се позволяват злоупотреби, корупцията да бъде оптимално лимитирана, тези средства да се употребяват оптимално транспарантно, и по опция да ги ръководят способени хора ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР