Ако законът, залегнал в Плана за възстановяване по отношение на

...
Ако законът, залегнал в Плана за възстановяване по отношение на
Коментари Харесай

Юрист пред Lupa.bg: Сметките за ток през зимата ще стигат 800 лв. заради закон на Кирил Петков

Ако законът, залегнал в Плана за възобновяване във връзка с потребителите на електрическа енергия, влезе в действие, това значи, че сметките ни за ток ще литнат до 800 лева през зимата. За това предизвести пред  Lupa.bg  юристът Даниел Божилов, който на 19 октомври взе участие в митинг на Българския съюз за директна народна власт (БСДД) против фрапантното повишаване на електричеството.



Той изясни, че Кирил Петков е заречен на Европейска комисия, че ще изпрати битовите консуматори на свободния пазар през януари 2023 година

„ Ще се получи обир на хората. В Плана за възобновяване е посочено, че потребителите до 200 киловата ще употребяват ток на цена 20 ст. kWh Само електрическите крушки, домашният компютър и хладилника ще изразходят тези 200 киловата. След това ще минем на индустриален ток на цена лев и петдесет. Именно за това през зимата сметките ни за ток ще стигат до 800 лева Около 80 % от хората ще изпитват компликации да покриват отговорностите си ”, предизвести Божилов.

Той подсети, че в законодателството ни няма формулировка на понятието енергийна беднотия. Именно за това доста обществено слаби хора ще останат без помощи и ще студуват. 

„ Енергийната мафия е направила към 5 милиарда дефицити. Тях обаче ще покриват елементарните хора като минат на „ свободния пазар ”. Това ще става посредством медиатори. Ако откажем техните услуги, тогава си оставаме при ЧЕЗ, ЕНЕРГО-ПРО и ЕVN. Само че на още по-висока цена ”, обърна внимание юристът.

Божилов акцентира, че Европейска комисия не ни принуждава да въведем този модел на ценообразуване на електрическата енергия. Сами сме й го предложили, тъй че може, до момента в който е време да го променим.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР