Ако влизането сутрин в офиса ви се струва като нагазване

...
Ако влизането сутрин в офиса ви се струва като нагазване
Коментари Харесай

4 начина, по които правите работата си по-трудна, отколкото е

Ако влизането заран в офиса ви се коства като нагазване в потъващи пясъци, значи имате сериозен проблем. Непрекъснатата битка с работата ви кара да се чувствате безпомощни даже в персоналния си живот, просто тъй като не можете да се откъснете. В последна сметка, сходна обстановка може да докара до „ прегряване” и намразване на всичко обвързвано с кариерата ви. Замисляли ли сте се, че казусът може да не е във фирмените ви отговорности, а във вас самите? Ето по тези 4 способи вие вършиме работата си по-трудна, от колкото в действителност е.

1. Отлагате сложните задания за „ по-натам”

Добре е да стартирате деня си с най-голямата, най-трудната и най-важната задача преди всичко. Корпоративните психолози назовават тази идея „ изяждане на жабата”, а за неин създател се счита Марк Твен. Той е споделил, че в случай че би трябвало да изядете една жаба и го извършите рано сутринта, то това е най-лошото нещо, което ще ви се случи денем и няма да има от какво да се притеснявате по-късно. Погледнете листата си със задания и не отлагайте - това просто ще удължи вашето страдалчество.

2. Изолирате се вместо да поискате помощ

Не можете да вършите всичко сами и от време на време е по-добре да се доверите на сътрудниците си и да помолите за малко помощ. Да, несъмнено си мислите, че вие ще отметнете дилемите по-добре от всеки различен, само че това не е причина да отказвате помощ. Разпределете по-лесните задания на хората към себе си и се заловете с най-трудните, за които може да се доверите само на себе си.

3. Нерешителни сте

Ако ви се постанова да вземате значими решения на работа, изключително свързани с пари, времето, което прекарвате в търсене на най-хубавия вид, може да ви побърка. Според изследване на New York Times точно хората, които търсят и „ преслушват” всички разновидности, взимат неверни решения, а пък и са минимум щастливи. Действайте с обсег, доверявайте се на интуицията и професионалния си взор по-често!

4. Животът ви се върти към работата

Когато прекарвате време отвън работната среда, се връщате актуализирани и с нови вероятности. Приятните развлекателни действия усъвършенстват освен психологичното здраве, само че и физическото такова. Затова забравете най-малко за уикенда професионалните си задължения и си подарете глътка пресен въздух.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР