Ако вицепремиерът Валери Симеонов не може да се справя с

...
Ако вицепремиерът Валери Симеонов не може да се справя с
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Ако Симеонов не се справя, ще го сменим

Ако вицепремиерът Валери Симеонов не може да се оправя с това, за което съм го пратил там, дано си признае и да търсим различен човек. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на "Обединени патриоти " и водач на "Атака " Волен Сидеров, уточнявайки, че Симеонов е заел този пост, с цел да работи за повдигане на приходите и пенсиите, а не с цел да "умъртвява български бизнес " по Черноморието.

По мотив ветото върху измененията в Закона за приватизацията, което ще бъде подкрепено от ГЕРБ, Сидеров сподели, че партията на Бойко Борисов е позволила тактическа неточност.

"Атака " и ГЕРБ бяхме упрекнати, че сме комбина, която спасявала редови войник Киро. Така се изрази вицепремиера. В отговор ще кажа, че не знам кой е редови войник Киро и кой го е спасявал, само че ние не сме правили такава избавителна интервенция. Ние двамата с Николай Александров, в случай че не получим обществено опрощение от Валери Симеонов в същото студио, в което хвърли тези обвинявания, ще заведем каузи против него за клюка и уронване на престижа ", закани се националистът, твърдейки, че в закона няма никакъв лобизъм.

По думите му Симеонов е очернил и премиера Бойко Борисов, както и депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов.

"Ако не получим извинения, ще окуражим Борисов и Кирилов също да заведат каузи за клюка. Аз персонално приканвам премиера Борисов да сложи нещата на място и да се разбере кой е министър председател и кой вицепремиер ", добави Волен Сидеров.

Според атакиста Български морски флот отивал към неплатежоспособност. Държавата има 30% от компанията и следователно нямало да получи нищо от нея, а тези 30% се равнявали на 300 млн. лв. активи. "Тоест Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Радев в една обща група ще докара до загуби за страната от 300 милиона ", добави ръководителят на патриотите в Народното събрание.

Сидеров се спря и на другия закон, който Симеонов уточни като лобистки - този за горивата.

"Този закон прави по този начин, че 200 млн. лв., които до момента се крадяха, да влязат в страната. Губим половин милиард от игрите. Може някой да желае да постави ръка на БМФ на безценица ", сподели водачът на "Атака " пред NOVA.

Той не отговори изрично дали ще изиска оставката на вицепремиера и повтори, че в случай че не може да се оправи, ще се откри някой, който да си прави добре работата.

Сидеров заяви, че внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и защо са издавани, с цел да се подхващат съответни ограничения за инспекции по Черноморието ни.

Симеонов ще вземе присъединяване в последния парламентарен надзор преди депутатската почивка. Сидеров му е отправил въпрос за концесиите на златни залежи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР