Ако видим рецесия в световен мащаб, то тя най-вероятно ще

...
Ако видим рецесия в световен мащаб, то тя най-вероятно ще
Коментари Харесай

Златото е индикатор за състоянието на икономиката в много съществена степен

Ако забележим криза в международен мащаб, то тя най-вероятно ще е изтеглена към началото и средата на идната година и ще е по-скоро " мека ", а не с размерите на рецесията от 2008-ма година. Около тази позиция се сплотиха участниците в панел 2 - интернационалните пазари, по време на форума " Силата на вложенията ", който се организира през вчерашния ден в хотел InterContinental.

Ето какво сподели по време на панела Валентина Григорова-Генчева, шеф " Злато и нумизматика ", Първа Инвестиционна Банка:

Златото е знак за положението на стопанската система в доста основна степен, тъй като виждаме, че при цялата мощна динамичност на пазари и борса, златото остана константа. Неговата цена не е изменена сред 1900 и 1960 $, с къси кратковременни спадове на по-ниски равнища.

Това демонстрира постоянен интерес към ресурса и капиталовия артикул. Централните банки не престават да купуват злато, въпреки и да имаше дезинвестиране при започване на годината, то в този момент имаме съществени солидни покупки. Те чакат да настъпи някакъв миг и да забият котва със златните си притежания и да защитват останалите си запаси.

По отношение на упованията за криза, вложителите могат да се извърнат към бранша на услугите. Това е един бранш който се употребява като знак за положението на стопанската система и потребителското здраве и видяхме през миналите месеци дефицити в тази сфера.

Примерно в авиоплаване имаше съществени проблеми за качеството на услуги, в това число след заплащане на ангажимент. Не се разяснява прекалено много само че редица компании безусловно се преливат една в друга, тъй като едната изчезва и не знае какъв запас от нея отива в по-голямата компания. Всички знаете за фирмите Wizz Air и Rayanair.

Те действат, само че липсват самолети, ограничва се и качеството на услугат. Това са дребните лампички, които демонстрират първи белези за рецеися и рецесия. Най-вероятно като най-ранен миг в края на тази година ще забележим новите равнища на цени на сила, които ще се повлияят както от не транспарантните договаряния за нефт и рецесията на територията на Близкия изток.

Пазарите, вложителите и страните би трябвало да се съобразят, бяха индикирани и политическите решения и намеси, прекомерно радикални прекомерно брутално разтърсващи пазарите дейности, водят д рухване на режими и държавни управления. Видяхме даже Полша в сходна светлина.

Бизнесът и финансите не търпят тази остра политическа интервенция, даже Съединени американски щати е едва изключение, само че там не биха рискували с внезапна и прекомерна политика на равнище Федерален запас. Имаме индикации за начало на криза, няма да бъде толкоз брутална внезапно, приготвя се света и страните, би трябвало да минат по-плавно през нея.

Доходността на златото в японски йени е над 21% тази година. Това е доста явен знак, че има нещо гнило в япония. Знаем за проблемите в картовата системи на японските банки и проблемите на централната банка. Много високият растеж и показване на златото е също знак за балон, който може да се спука до края на тази година.

Разбира се, " Черен лебед " може да е изписан и с китайски писмени знаци. Китай публично разгласи прекъсването на огромни инфраструктурни планове в Африка. Това беше огромен взрив от последните 2 години. Тогава имаше агресия на капитали и строителни планове в Африка. Китайските компании приключиха най-дългия стоманен път, само че защо служи той, гарантиран ли е сигурно изискан ли е от икономическа позиция.

Един след различен гръмнаха бушоните на страни от Африка, които минаха от демократично ръководство към ръководство от военни хунти. Излятият капитал на територия на Африка - дали ще се възвърне, дали Китай няма да глътне една огромна доза вода, там имаше проекти за развиване на слънчев бранш, фермерство и други.

Корелацията на златото и инфлацията е обичайната. Златото балансира портфейли. Тук би трябвало да бъдем деликатни за акции в минния бранш, които във всеки един миг на рецесия могат да доведат до повече загуби, в сравнение с вложителите могат да понесат.

Ако приказваме за злато с нумизматична стойност, там приказваме за една сериозна котва и даже противоположна корелация и реализиране на по-висока рентабилност в случай, че вложителите включат към 15% от този запас в портфейлите си. Имаме доказателства от предходни интервали, които ясно показват това и аукционните къщи и техните продажби през септември.

Имаше единични екземпляри и антични монети за швейцарски франк и долари, които се продадоха за над милион $. Златото и нумизматиката в комбиниране води до висока рентабилност и дава капацитет на вложителите, както беше през 2007 и 2008 година

Категорично чакам златото да се задържи на равнище от 2000 щатски $ през идната година и даже да се повиши до 2100 и 2200 $ през първите месеци на 2024. При развиване на криза още веднъж можем да забележим качване до 3000 $ за унция, до месец юни на идната година.

Фopyмът " Cилaтa нa инвecтициитe " ce ocъщecтвявa c пoдĸpeпaтa нa: , , , ,

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР