Ако ви се хапва вкусна кавърма с праз - трябва

...
Ако ви се хапва вкусна кавърма с праз - трябва
Коментари Харесай

Кавърма с праз по панагюрски

Ако ви се хапва вкусна кавърма с праз - би трябвало да отидете до Панагюрище или да запретнете ръкавите и сами да си приготвите кавърма по Панагюрски

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 кг
● праз - 1 връзка
● моркови - 1 бр.
● олио - 3 с.л.
● сол
● черен пипер
● кимион
● червен пипер - 2 с.л.
● бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
● яйца - 6 бр.

по избор за заливка


● масло - 3 - 4 с.л.
● червен пипер - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Празът се измива, почиства от външните листа и се нарязва на шайби. Почистеното свинско месо се измива и нарязва на дребни части. Морковът се обелва и настъргва на ренде.

В бездънен тиган се поставя олиото и свинското месо и се запържва до омекване на месото. Готовото месо се изважда и се трансферира в тавичка. В същата лой се задушават празът и морковите. Накрая се прибавя и аленият пипер. Когато е готово се трансферира при месото в тавичката.

С горещия зеленчуков бульон обираме останалата лой от тигана и го прехвърляме в тавата. Посоляваме с малко сол, черен пипер и кимион на усет и разбъркваме всичко. Загряваме фурната на 180 градуса.

В тавата вършим шест дребни дупчици в сместа (гнезда) и чукваме от ниско във всяко гнездо по едно яйце. Внимателно вкарваме ястието във фурната и запичаме до подготвеност. Яйцата би трябвало да се забулят.

В чинии разпределяме от кавърмата, като на всяка порция би трябвало да се падне по едно яйце. По предпочитание може да се направи заливка, като в тиган се разтопява краве масло и в него се запържва червен пипер. Със заливката се полива всяка паница.

Сервираме с люта чушка и алено вино.

Кавърмата с праз по панагюрски е доста вкусна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР