Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би

...
Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би
Коментари Харесай

Магнитна буря: Как да се справим с главоболието и отпадналостта

Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна суматоха , може би сте под въздействието на следващата магнитна стихия . Астрономите предизвестиха за предстояща мощна геомагнитна стихия на 20-21 юли, осведоми.

Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя е от клас G2/G3. Възможно е да се усили до G4, предизвестяват учените, като повода е изхвърляната нова порция материя от Слънцето.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Ако въпреки всичко не можете да се отървете от досадното главоболие през този интервал, може да пробвате някои от следните способи:

Почивка и релаксация

Отдихът и релаксацията могат да оказват помощ за облекчение на главоболието и отпадналостта. Можете да се отпуснете в тиха и тъмна стая, да слушате успокояваща музика или да употребявате техники за дишане и медитация.

Хидратация

Пиенето на задоволително количество вода денем може да помогне за облекчение на признаците.

Избягвайте напрежението

Стресът може да бъде един от главните фактори, предизвикващи главоболие и изнемощялост. Опитайте се да намалите напрежението в живота си, медитирайте, спортувайте.

Правилно хранене

Някои храни и питиета, като алкохол, шоколад, кофеин и изкуствени добавки, могат също да провокират главоболие и изнемощялост. Опитайте се да избягвате тези храни и питиета или да ги консумирате в умерени количества.

Физическа интензивност

Умерената физическа интензивност може да помогне за възстановяване на кръвообращението и понижаване на главоболието. Опитайте се да вършиме постоянни физически извършения, като вървене, плуване или йога.

Важно е да се означи, че в случай че главоболието и отпадналостта са чести и мощни, е целесъобразно да се консултирате с доктор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР