Ако в списъкът ви с обещания за Нова година е

...
Ако в списъкът ви с обещания за Нова година е
Коментари Харесай

5 начина да намалите стреса през тази година

Ако в описът ви с обещания за Нова година е да се чувствате по-спокойни , може би търсите процедура отвън класическите оферти " тренирайте и спете повече ". CNN  предлага пет други техники, които биха могли да прибавят малко многообразие към оправянето напрежението.

" Стресът е естествена реакция на организма при рискове или непредвидими обстановки, само че равнищата на продължителен стрес са свързани с разнообразни здравословни проблеми, в това число високо кръвно налягане, меланхолия и тревога ", показва специалистът доктор Леана Уен, доктор от незабавна помощ и професор по здравна политика и мениджмънт в Съединени американски щати.

" Стресът може също по този начин " да се прояви като възприятие на незадоволеност или яд , което може да повлияе на взаимоотношенията ни с близките ", прецизира клиничният психолог доктор Кармел Чой.

Според специалисти " щастието (или управляваният стрес) идва от това да се усещаме уравновесени и способни да управляваме неравностите по пътя, които от време на време разтягат енергийните ни равнища до краен лимит ".

Ето и пет съвета, които могат да ви оказват помощ да се справите по-лесно със напрежението .

 blush Не спирай с игрите

Животът в действителност става " същински ", когато станеш възрастен, само че това не значи, че би трябвало да изоставиш насладата от играта в детството. Всъщност в зрелост присъединяване в настолни игри остава значимо за справяне с дистрес и възстановяване на удовлетворението от живота. Проучване, оповестено през март 2013 година измежду близо 900 студенти, откри, че хората, които не са спрели с игрите, са имали по-ниски равнища на стрес от другите участници. Първите също са по-склонни да употребяват здравословни тактики за справяне със напрежението. Може да изпробвате и ново занимание, което постоянно сте желали да опитате, само че не сте намерили време да му се насладите.
 /iStock

 blush   Правете неща, които не ви карат да мислите

Идеята да се излежавате пред тв приемника, с цел да намалите напрежението, може да звучи доста безсмислена, само че от време на време може да е тъкмо това, от което се нуждаете. Спокойните действия, които не ангажират мозъка ви, могат да бъдат потребни за хора, които мъчно " изключат мозъка си " и не са почитатели на медитацията. Просто се уверете, че не стоите на телефона или пред тв приемника най-малко един час преди лягане, с цел да не развалите съня, който също ви оказва помощ по-добре да управлявате и реагирате на напрежението.
 iStock/Getty Images

 blush Дишайте надълбоко
Когато стресът идва към вас от всички страни е време за глътка въздух. Установено е, че дълбокото дишане е най-полезният от всички техники за дишане и медитация. Можете да го практикувате като вдишвате през носа, до момента в който дробовете ви се изпълнят на половина, вършиме къса пауза, вдишвате още веднъж, с цел да напълните изцяло дробовете си, след което постепенно издишвате през устата. Според експертите дълбокото дишане е много бърз метод да се успокоите. Практикуването по няколко пъти дневно неотложно облекчава тревожните усеща и напрежението.
 iStock/Getty Images

 blush Мускулна релаксация

Прогресивната мускулна релаксация е извънредно ефикасна техника за релаксация на мозъка и тялото, която може да се прави на всички места, където можете да седнете или легнете единствено за пет минути. Тя е мощна техника от мускулите към мозъка, при която систематичното напъване, а по-късно разпределяне на мускулите постоянно може да бъде усетено от спортистите незабавно. Тази процедура се извършва най-добре в легнало състояние, само че можете да я вършиме и от комфортно седнало състояние. Легнете по тил, с изправени крайници и ръце в профил. Може да поставите възглавница или забрадка под главата си. Внимателно затворете очи и фокусирайте вниманието си върху дишането. Поемете пет дълги дълбоки вдишвания, като удължите темпото на дъха си до най-малко пет или повече секунди за всяко поемане и пет или повече секунди за всяко издишване. По време на тази процедура дъхът ви служи като връзка сред мозъка и тялото ви, координирайки се с всяко мускулно стесняване и освобождение. Вдишайте, до момента в който насочвате пръстите на краката си нагоре и обратно, сгъвайки глезените към гърба и стягайки мускулите на горната част на краката. Пауза. Издишайте, с цел да се отпуснете. Вдишайте, до момента в който свивате пръстите на краката си, напрягайки мускулите в долната част на краката. Пауза. Издишайте.
 iStock/Getty Images

 blush Бъдете признателни

Има ли такова нещо като прекалено много признателност? Дори по време на компликации, практикуването на признателност може да понижи напрежението и да усъвършенства настроението. И това може да се направи по доста способи - като да вземем за пример водене на дневник или окачане на снимки на нещата, за които сте признателни - обичани хора, достижения, хубав залез или логичен текст. Опитайте да ги гледате по време на стресови моменти, вместо да превъртате проблеми или сравнявате живота си с този на другите. Стресът стеснява нашия фокус, блокирайки осъзнаването на всичко хубаво в живота. 
 iStock/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР