Ако в Щатите си имат Брад Пит, който раздава храна

...
Ако в Щатите си имат Брад Пит, който раздава храна
Коментари Харесай

Вместо ръкопляскания - топъл обяд за лекарите

Ако в Щатите си имат Брад Пит, който раздава храна на бедните, то ние имаме Ники Кънчев, който оказва помощ да има топъл обяд за български лекари в коронавирус отделения.

Похвална самодейност, която – по всичко проличава – ще продължи да се случва и даже ще разшири своя мащаб. От нас зависи. Има разновидности да се включим и да подкрепим доброволците, проведени от Кънчев. Ето какво споделя самият публицист за положителното дело, в което интензивно взе участие:

" Разширихме активността на една нова самодейност за повече Добро в тази страна. Днес лекарите и сестрите и всички на първа линия в ковидното незабавно поделение на болница " Токуда " получиха топъл обяд от мои другари доброволци. "

Началникът на отделението по гастроентерологията лекар Радин Цонев и старшата сестра на " Токуда " Мария Борисова са приели лично 30 пакети с храна обезпечени от " Да Масимо ". Зад ресторанта стоят двамата братя Масимо и Фабио Бондини.

" Всичко стартира преди седмица, когато моите другари Светла Паркър и Ан Грифин изгубиха бащата на Светла. В борбата с лошотия Ковид. Въпреки болката и тъгата двете взеха решение да стартират самодейността " Благодаря ви, че ви има " и да покажат на българските лекари и сестри, че са наши братя и наши сестри. Аз им помогнах да стартират да носят обедите първо в болница " Света Анна ", където бяха носени цяла седмица и през днешния ден още веднъж бяха занесени също 30 обяда. "

Кънчев е привлякъл и Лео Бианки за идеята. Италианецът за два часа провел италианските ресторантьори Бондини. Така лекарите от " Света Анна " и " Токуда ", които са на първа линия, ще продължат да получават топла храна. Днес храната е била от " Де Густибус ", евентуално паста. Отново 30 порции, пакетирани и с принадлежности за еднократна приложимост.

Вижте и страниците ни Благодаря Ви, че Ви има и Hot Lunches For Bulgarian Hospitals. Обедите от италианците са подарък и жест за " Ангелите ", както те назовават родните медици. Другите обеди ние ги плащаме. Ако решите да се включите с пари за тези топли обеди – заповядайте. Зад нас стои една от най-авторитетните фондации в България, за която персонално подсигурявам – фондация " Каритас ". Един топъл обяд ни излиза 5 лв., а парите се превеждат на " Каритас ".

Ники Кънчев приканва всеки, който има опция, да се включи, тъй като дружно можем в действителност доста повече. А вместо да им ръкопляскаме, в този момент е време да свършим нещо за тези хора. Да им покажем нашето почитание и почит.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР