Ако успеят да направят инвестициите, за които говорят, управлението ще

...
Ако успеят да направят инвестициите, за които говорят, управлението ще
Коментари Харесай

Политологът Р. Коларова: Премиерът ще е в силна позиция спрямо Гешев, ако използва ДАНС, а не Google

" Ако съумеят да създадат вложенията, за които приказват, ръководството ще се измъкне. Това е значимото в бюджета - обещанието да подтиква вложението. Ако има огромен стопански растеж и бистрота в секторите, държавното управление ще получи поддръжка ", изясни птя пред ON AIR.

" Има най-малко 2 сфери, в които връзките сред президента и кабинета няма по какъв начин да вървят безпрепятствено. Първата е стопанската система, където има доста мощно въздействие на свързани по ползи мрежи. Има конфликт на лобита. По-важен ще бъде конфликтът при системите за сигурност. ДАНС е на директно послушание на министър-председателя. Големият въпрос е дали кабинетът ще отстъпи на президента контрола върху всички служби ", разяснява политологът.

По думите ѝ Северна Македония е маската и комфортната тематика, с която желаят да прикрият слона в стаята - стопанската система и всички действителни проблеми.

" Правителството ще поеме отговорността за това, което е отговорност на президента. Той доста изкусно се измъкна. Влизат не напълно от нулата, въпреки че техният политически опит е нулев. Техният проблем е, че са набутани в обстановка на 7 месеца блокаж на ръководството ", уточни проф. Коларова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР