Ако управлението не може да съответства на идентичността, която заявява,

...
Ако управлението не може да съответства на идентичността, която заявява,
Коментари Харесай

ДБ заплаши с напускане на коалицията, ако няма военна помощ за Украйна

Ако ръководството не може да подхожда на идентичността, която декларира, ние не можем да останем част от него, безапелационен е съпредседателят на Демократична България
Ще продължим да беседваме с сътрудниците си от обединението, надявайки се, че те в действителност ще оценят коя е вярната страна в този случай. Не може България да бъде настрана от своето семейство, от всички страни членки на НАТО. Не може в миг, в който неутрални страни като Швеция и Финландия изоставят своите десетилетни, дори вековни, политика на неутралитет, ние да се държим като страна с неопределена позиция. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, откакто по-рано през днешния ден с процедурни хватки парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ блокира разглеждането на проекторешения за даване на военна помощ на Украйна.

„ Трябва да разберем, че това е нов свят, в който ние би трябвало да вземем страна “, безапелационен бе Христо Иванов.

На въпрос може ли да се стигне до разпад на ръководещата коалиция, в случай че не бъде задоволено настояването на Демократична България за изпращане на оръжие в Украйна, той отговори по този начин:

„ Ще бъдем все по-настоятелни и ще оценяваме дали в последна сметка тази коалиция е в положение да хастари личните си изказвания, че е евроатлантически насочена с съответни дейности, тъй като въпросът опира до идентичността на това ръководство. Надявам се, че няма да се стигне до това да ви давам отговор на въпроса “.

На фона на Българска социалистическа партия, които се заканиха да изоставен ръководството в случай че към Киев бъде изпратен и един патрон, Христо Иванов отхвърли да слага сходен ултиматум за противоположното.

„ Но има действителности. Ако ръководството не може да подхожда на идентичността, която декларира, с дейности, ние не можем да останем част от него. Това не е ултиматум, това е елементарен натурализъм “, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България,

Той дефинира като рисковано хвърлянето на страната в избори.

„ Да се хвърля страната в избори е извънредно рисковано и точно по тази причина сме толкоз деликатни, не знам дали забелязахте. И аз се пробвам да сортирам думите, само че ние не можем да си разрешаваме да избираме сред две несгоди – или да отидем на избори, за които страната не е подготвена, или да хвърлим в страната в положение на необявен неутралитет и обособяване от евроатлантическото семейство в миг, в който то се предефинира, тъй като въпросът „ Украйна “ дефинира разграничителните линии в световен проект през днешния ден. Ние би трябвало да избираме къде принадлежим “, уточни Иванов.

Според него Украйна е жертва на неоправдана експанзия и България не може да стои безучастна.

Спазвайки интернационалния правов ред, би трябвало да окажем и военна помощ, счита Иванов.

Демократична България се надява да убеди съдружните си сътрудници.

Христо Иванов се възмути от протакането на решението и акцентира, че то би трябвало да бъде взето преди Великден.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР