„Ако ударим чертата, това правителство ни докара до ситуация, в

...
„Ако ударим чертата, това правителство ни докара до ситуация, в
Коментари Харесай

Манолова: „Промяната ще си замине за Канада, но ние оставаме тук

„ Ако ударим чертата, това държавно управление ни докара до обстановка, в която нямаме газ, нямаме европейски пари, инфлацията е два пъти по-висока от европейската, стопанската система е на колене, а българските жители нямат поддръжка от властта. По трите най-важни тематики за хората няма никакви ограничения: цената на бензина и на дизела; цените на храните, които летят нагоре; цените на битовите сметки – парното е с 40% по-скъпо, водата с 58% ще се увеличи в Бургас, токът е с 5% нагоре, газът е 5 пъти по-скъп. “

Това съобщи водачът на " Изправи се България " Мая Манолова в бТВ във връзка ограниченията на ръководещите за възходящите цени. Относно цените на горивата тя сподели:

„ Ако министрите и депутатите ходеха на бензиностанциите не с НСО и служебни коли, а със личните си коли, щяха да знаят, че тези 25ст от дълго време са изядени и са включени в спекулативното повишение цените на горивата. “

По думите ѝ с 1 лев може да бъде понижена цената на бензина и на дизела за крайните консуматори, тъй като от декември предходната година не се е повишила цената на нито един от индустриалните разноски на горивата.

Според водача на Изправи се България тези 25ст. към горивата идват от държавната хазна. Тоест всички български жители ще платим едни 150 млн. лева, само че Лукойл Нефтохим с общителния чадър на държавното управление няма да бъде пипната. Затова тя пое ангажимент в идващия парламент групировката ѝ да внесе предложение за въвеждане на таван на цените на бензина и дизела с 1 лева надолу. Манолова разяснява, че това са създали и други европейски страни и даде образец с Унгария - другата европейска страна, която преработва съветски нефт. Той е доста по-евтин – от порядъка на 70-80$ при над 110$ за сорта брент. Никои от индустриалните разноски не са се повишили, с цел да обуславят цена с 1,20лве от горната страна.

Според Мая Манолова държавното управление води тъкмо противоположното държание по отношение на съветския нефт по отношение на това към газа от Русия. Тя разяснява, че държавното управление е направило всичко допустимо да издейства изключение за България – единствената европейска страната с изход на море, която продължава вноса на нефт, до момента в който във връзка с съветския газ се отхвърлиха от дълготрайния контракт с Газпром и цената още веднъж я заплатиха българските жители.

Манолова беше безапелационна, че от този лобизъм на финансовия министър не завоюваха българските жители, а явно завоюва рафинерията Лукойл Нефтохим и компанията, която е на входа и на изхода на рафинерията и осъществя спомагателни облаги от 3,5 млрд плюс за Лукойл Нефтохим и 3,5 милиарда минус за българските жители.

Същевременно с това за гара за май месец компания – медиатор - близка до властта е осъществила облага от 110 млн. лева Доставят още веднъж съветски газ, още веднъж от Газпром, само че с 30% по-скъп. Лидерът на Изправи се България разяснява, че за август месец дори въпросът не каква ще е цената на газа, а дали въобще ще има газ.

Според нея позицията на кабинета демонстрира двоен стандарт и у нас полезностите на Европа се оказват просто заслон, зад който стоят едни компании с техните ползи.

„ Това държавно управление и този парламент са морално изчерпани. Много се надявам търгът за депутати с очевидно наддаване да бъде преустановен. “ – разяснява Мая Манолова възможностите за сформиране на ново държавно управление в това Народно заседание. По думите ѝ, когато един народен представител прави нещо съгласно личната си съвест, той просто го прави, не са му нужни диалози в жилища, в лаборатории, специфични СМС-и, специфичен напън. Тя даде образец с Крум Зарков за почтено държание поради гласуването си срещу включването на хартиените бюлетини в дневния ред на Народното събрание по свои убеждения, без да има потребност някой да го убеждава.

Според водача на Изправи се България връщането на хартиените бюлетини ще бъде позорът на 47-мото Народно заседание. Тя предизвести, че „ Хартиената коалиция “ – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към този момент има нов участник – Възраждане, които също са внесли собствен законопроект за преброяване на разписките от машинното гласоподаване.

По думите ѝ единствената гаранция против пазаруването на избор, против операциите в секциите е машинното гласоподаване. Това се е видяло още не изборите в София, където от 1600 секции 900 бяха с подправени, фалшифицирани протоколи и с безусловно изкривени резултати. Същевременно с това 100% редом броене на разписките във всички секции от ЦИК е посочило, че няма разминавания с машинния протокол и броенето на разписки единствено усилва опциите за злоупотреби.

„ След като 12 години гледаме по какъв начин партията на Борисов краде избор и фалшифицира резултати, в този момент ще забележим още от същото. Не разбирам за какво Българска социалистическа партия и Възраждане вършат тази услуга на ГЕРБ и ги бетонират като първа политическа мощ. Те просто ще си ги напишат тези избори, няма да изкарат тези гласове, само че ще си ги напишат в протоколите на секционните комисии. “ – предизвести Мая Манолова.

Относно политиката на новата обществена групировка тя разяснява, че групировката ѝ е за разграждане на модела на ГЕРБ и на мафията, за правдивост, правосъдна промяна и поддръжка за хората. По думите на Манолова тя и нейният екип са се изправили против мафиотския модел още 2019г.А в този момент с тип на откриватели властта декларира, че саразбрали, че съществува Орлин Алексиев, че мутрите в България: Таки, Къро са фактор и на границата и по времена избори. През това време на избори и в два Народното събрание „ Изправи се “ са с поредна позиция за разграждане на този модел.

„ Промяната ще си замине за Канада, само че ние оставаме тук. Те се държат като хора, чиито куфари са събрани в дрешника, само че българските жители оставаме тук, тъй че смяната би трябвало да бъде довършена. “ – заключи водачът на Изправи се България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР