Ако трябва да посочим универсално ястие, което може да бъде

...
Ако трябва да посочим универсално ястие, което може да бъде
Коментари Харесай

Frittata за ленива и вкусна неделя

Ако би трябвало да посочим универсално ядене, което може да бъде поднесено както за закуска, по този начин и за обяд, отлично пасва за вечеря, даже и за брънч – то това е фритатата. Рецептите за нея са хиляди, а хубавото е че постоянно може да импровизирате с наличното в хладилника.

е италианско ядене на основата на яйца, сходно на омлет или киш без кори, обогатено с спомагателни съставки като месо, сирена или зеленчуци. Тук ви предлагаме базов вид, в допълнение заздравен от микс италиански подправки по желание. Вижте и рецептата.
               

Необходимите артикули:

1 супена лъжица зехтин

1 междинен лук, нарязан

1 междинна тиквичка, разполовена по дължина и нарязана на филийки

1 чаша нарязана на кубчета шунка

6 яйца

1/4 чаша мляко

1 чаена лъжичка микс италиански подправки

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка надробен черен пипер

2 приблизително огромни домата

1 чаша настъргана моцарела

Начин на подготвяне:

Загрейте зехтина  в огромен незалепващ тиган на междинна температура. Добавете лука и тиквичките и гответе като не спирате да бъркате към 2 минути. Намалете топлината, прибавете шунката и запържете за още към 2 - 3 минути.

Разбийте яйцата, млякото, подправките, солта и черния пипер в купа. Изсипете ги в тигана. Гответе без да разбърквате 5 минути или до момента в който яйцата залепнат на дъното. Подредете резените домати върху яйчената примес. Поръсете със сиренето.

Поставете в мощно загрята фурна за  4 до 5 минути, до момента в който яйцата се стегнат и сиренето леко покафенее. Поръсете с още подправки по избор.
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР