Ако тревогите ни преди година, когато за първи път се

...
Ако тревогите ни преди година, когато за първи път се
Коментари Харесай

Хората се опитват да се завърнат към някаква нормалност и предвидимост

Ако паниките ни преди година, когато за първи път се сблъскахме с ковид, бяха свързани с опазването на здравето ни, а поради незнанието за вируса и безусловно с това дали ще оцелеем, то една година по-късно терзанията на множеството хора са свързани с това какви провали може да окаже цялата Covid-криза върху живота на хората - от здравословните до икономическите последствия.  Даниела Тахирова

“Фокусът се измести върху това по какъв начин сме се трансформирали, какво е станало с нас, дали ще можем от тук нататък да се приспособяваме към новите условия и действителности ”, споделя психологът Даниела Тахирова .

По думите на експерта, хората се пробват да се завърнат към някаква нормалност, сигурност и предвидимост и да знаят какво ще се случи след ден, два или след две седмици.

“Изчезна сигурността и нормалният темп. Да, сигурно светът е друг. Разбрахме, че има неща, които не са ни подвластни, макар развитата медицина, макар напредъка и всички тези неща, които са постижения на цивилизацията и модерния метод на живот, има неща, които са отвън нашия надзор и които ни лишават от сигурност ”, разяснява Тахирова.

Чуйте целия диалог на Яна Спиридонова с психолога в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР