Ако този фарс беше просто приказка, фантастичен сценарий или психологически

...
Ако този фарс беше просто приказка, фантастичен сценарий или психологически
Коментари Харесай

Чорбанов: Локдаунът никъде не спря разпространението на COVID-19

" Ако този фарс беше просто приказка, приказен сюжет или психически принцип щеше да е занимателно предвид на Мъпет-героите, които вземат участие в него. Но не е. Истинско е. Медиите надминаха себе си, демонстрирайки своята независимост, обективност и самостоятелност от властта.
Отвсякъде разнообразни гадатели, проповедници, инфлуенсери и всевъзможни люде, близки до властта, подвластни от нея или искащи да се харесат на нея изясняват по какъв начин имунизациите плюс ограниченията на обичаното държавно управление ще ни избавят от тежката доктрина на ковид ", имунологът проф. Андрей Чорбанов.
" Никъде даже не се позволява някой конкурент на тези ограничения и цялостната политика на страната да изкаже професионално мнение, в случай че и да си навлече всенародния яд от всяването на ужас в правата линия на партията-държава и всички нейни крепители в администрацията, властта и здравните структури.
На 28 февруари 2020 година беше оповестено проучване на СЗО, съгласно което България е преди всичко по смъртност – аргументите са сърдечно-съдови, не-инфекциозни и туморни болести. Имаше ли каквато и да е причина да чакаме, че преминаващата вирусна зараза няма да го извади на показ. Защо никой не си задава въпроса дали живеем здравословно, дали се храним здравословно или дали просто не сме най-бедните европейци, които живеем - както намерим.
Само вижте тренда на лекуванията и терапиите за Ковид 19 през годината – като се стартира от неуместни новаторски защитни маски и костюми (с които щяхме да залеем света, но май не стана), преминахме през дузина лекарства-пенкилери, които в същина са за напълно друга цел, но бяха набедени за спасители, преминавайки през плазма-терапия (непрактикувана на никое място по света всеобщо, а единствено в извънредно редки случаи и с безусловно недоказани ползи), та се стигне до претупаните проби на имунизациите, които обезпечават 95% успеваемост, която никой още в никакъв случай не е посочил на процедура като понижаване на смъртност и хоспитализация (виж фигурата в първия пост под статията).
Компетенцията на един експерт в каквато и да е област зависи от два фактора – учебен ценз (разбирай тапия по темата) и практикуване специалността. Всеки коментар отвън двата фактора взети дружно е леконравен позив на ентусиаст, заинтересувал се по една тематика, за която е прочел някаква литература, главно в интернет издания, оповестени от свободната воля на хора без задоволително съществени професионални задължения. Когато се касае за вируси и ваксини – тогава мненията и отношението стават повече от нездравословни и непосредствено се отразяват на физическото и менталното здраве на обществото.
Замислих се по какъв начин най-точно да ви онагледя професионализма на всички или съвсем всички коментиращи, които би трябвало да образуват осведомителния поток, респективно мнението на обществото по тези значими тематики. Представете си, че страната ББ-стан взема решение да взе участие в конкуренцията във Формула 1. За задачата би трябвало да има болид и мотор, с които да се включим в международната конкуренция. Разбира се, на ББ-стан даже и не и хрумва, че може да си създаде сама това, което и е належащо, щото нали сме дребна страна и не можем да вършим такива работи. Е, тогава – ще си внесем – непознати артикули и непознати практики, с цел да се научим. И ето – ББ-стан назначава щаб от експерти, които да изясняват на популацията за какво би трябвало да вършим по този начин. За да е още по-сигурно, „ загатва “ на медиите кои други експерти да викат и кои въобще да не викат, с цел да изясняват на популацията за какво тъкмо върху тези неща е паднал изборът на ББ-стан.
Специалистите са следните:
Излиза началникът на Центъра за градска подвижност – експерт по градски превоз. Казва: „ Този вид на Ф1 и технология за използването и са доста положителни. Разбира се, аз в никакъв случай не съм бил покрай колите от Формула 1, ма ги виждам постоянно на надпреварите, пък и съм експерт по превоза... „
В друга телевизия се появява отпаднал деец, който с умен взор изяснява на водещия: „ Оооо, аз съм се явявал на рали шампионатите от 1955 до 1869 година Вярно, че ралитата бяха тогава с Лада, но пък то е същото. А, да, в последните 30 години даже не съм се състезавал, само че ги разбирам тези неща. Този болид и мотор са най-хубавите. “
В прилежащото студио към този момент се приготвя идващото предаване. Там е шефа на трамвайно хранилище Искър, който гордо декларира: „ Изборът ни на технология и мотор за Формула 1 са превъзходни. Ние имаме компетенцията да избираме всичко това, щото съм в превоза към този момент 25 години, само че когато би трябвало да се изберат съответните гуми за съревнование хората да се обръщат към шефа на Автобусния превоз, аз не мога да ви кажа кои гуми са най-хубави. Там да кажат. “
В друга огромна телевизия е доста по-шумно, там гостите са доста. Всички началници на автосервизи, автоморги и магазини за аварийни елементи са там. Нещо повече – за достоверност, всички са с шлемове и гащеризони на водачи от Формула 1, по този начин и по този начин за това ще се приказва. Всички те заедно повтарят едно и също – този избор на кола за Формула 1 е най-хубав, тъй като те, въпреки и в никакъв случай да не са я докосвали, са чели и знаят доста. Пък и има някаква аналогия, дет се вика. Плахо един публицист пита – би трябвало ли въобще да се състезаваме във Формула 1, на което някой от шефовете на най-големите автосервизи маха пилотския шлем и декларира с каменен глас какво ще се случи в случай че не си вземем кола и не участваме във Формула 1.
Темата за Формула 1 е всеобхватна. Дори да не гледате и да не се интересувате, всеки ден ви се изяснява, че без нея не може, знаете ли какво ще стане в случай че не участвате във всичко това. За задачата – в сателитните на ББ-стан малките екрани се подреждат други „ експерти “ по Формула 1 – двама водачи на тирове, началник на туристическа компания, 6-ма математика, икономисти, социолози, експерт по дизелово гориво, оператор на бензинова колонка, притежател на център за автомобилни гуми, инспектор в превоза и трима музикални реализатори, подготвящи химн и рекламни песни за Формула 1. Разбира се там е и негово преосвещенство, да поддържа страната, дет се вика, оказва помощ за храмовете....
Всъщност, никой от тези хора не схваща нищо от Формула 1 като организация, нито пък от болиди и мотори, които се употребяват в нея. Но – концепцията да участваме всички в нея е най-важната, тъй като до момента в който гледаме Формула 1 всичко друго ще е без значение.
Надявам се в този момент да съм бил обстоен. Нека ви кажа в резюме кои би трябвало да бъдат способените хора по тематиката, какво би трябвало да ги питате, с цел да сте сигурни, че те имат тази компетентност. Иначе става като оня наш евро-депутат, който пропагандираше постоянната военна работа, единствено че той самият не е бил боец и 1 ден.
И по този начин. С вирусите се занимават Вирусолозите. Това са хората, които учат структурата на вирусите, тяхното разпространяване в природата и индивида. Тези хора секвенират вирусната генетична информация, учат разновидностите и измененията въобще в вариантите. Те дават скъпа информация на хората, които се занимават с ваксини и взаимоотношението с индивида.
 Доц. Чорбанов: Не знаем дали утвърдените от Европейска комисия ваксини са положителни, не са тествани върху най-уязвимите групи Доц. Чорбанов: Не знаем дали утвърдените от Европейска комисия ваксини са положителни, не са тествани върху най-уязвимите групи
Към имунизациите против COVID-19 би трябвало да се подхожда рационално, а не прочувствено. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по...
Лекарите лекуват хора в лечебните заведения и профилираните центрове. Тези хора би трябвало да са придобили редките умения да разпознават и диагностицират доста тъкмо евентуалните пациенти, да назначат верните проби за идентифициране на патогена – вирус, бактерий, гъба или паразит, с цел да може респективно да се назначи вярната терапия. Никой различен експерт не може да замести лекаря в контакта му с пациента, това е и главната му функционалност.
А в този момент идва и междинното звено сред тези две групи експерти. Взаимодействието на вируса с индивида, респективно с неговата имунна система е обект на професионални занимания от ИМУНОЛОЗИТЕ . Това са хората, които могат да предвиждат какво и по какъв начин ще се случи, когато даден патоген проникне в нас, те учат всички многостепенни и разнородни процеси, които се случват, с цел да бъде отстранен този патоген или пък да се изследва за какво имунната система не се оправя с него. Същите хора се занимават с конструирането и тестването на ваксини, метода на деяние, разнообразни аспекти на взаимоотношение на всички съставни елементи на имунната система и резултата от имунизацията.
Запомнихте ли - имунолозите. Имунологията е доста необятна по фронта и извънредно разнообразна и профилирана просвета. Не повече от 5% от имунолозите, обаче, схващат от ваксини, употребяват ваксини или конструират ваксини. Ако пък имунизациите са рекомбинантни, генно-инженерни или генетични – тогава имунолога би трябвало да бъде и експерт по генно-инженерство или молекулярна биология (които се припокриват в доста огромна степен). Сами разбирате какъв брой от хората, занимаващи се с агитация схващат нещата, които приказват. Огромната част от тях са теоретици, читатели, мечтатели, гадатели, фантасти или просто хора, жадни за капка тв внимание.
От 2005 година насам отивам на международните конгреси по ваксини. Знаете ли – там не съм виждал в никакъв случай нито един различен българин. Откъде тази храброст и самочувствие да се приказва за тези неща – нямам концепция. За да разберете кой е способен – влезте в някой от следните уеб сайтове като Research gate, напишете му името на латиница (намерете по какъв начин се пише) и вижте дали в миналото е работил с ваксини, има публикации по тематиката или се е занимавал със основаването на такива. Това е метода. Другото е тарикатлък и запалянковщина.
Често получавам упреци, че дребна и не доста софтуерна страна като България създава ваксина против Ковид 19. Чувате ли се, уважаеми хора? Нека ви дам малко образци. Една комунистическа Куба сега създава 4 ваксини, артикул на два разнообразни центъра. Иран също създава своя ваксина, както и още най-малко 20 дребни страни отвън индустриалните колоси. Защо ли го вършат тези страни, кой и за какво ги финансира? Защо просто не се наредят клето на опашката, до момента в който им пристигна редът за дял от богатствата, създадени от Богопомазаните? Защо ли – тъй като производството на свои лични ваксини преди всичко дава самостоятелност . Независимост в спешна обстановка, в която естествените пазарни закони и обществени правила просто отстъпват на дивия капитализъм и алчността на държавните управления по света да запазят властта си, явяващи се спасители на своите народи.
 Васил Велев уточни какъв брой пари са достигнали до дребния бизнес Васил Велев уточни какъв брой пари са достигнали до дребния бизнес
Грешка ще е в случай че не се компенсират затворените бизнеси и то незабавно, а не както след първата вълна. Това съобщи пред Нова телевизия пред...
Ваксините станаха фактор в президентски акции, международни полемики и най-търсеното богатство в днешни дни. Независимостта за ваксини, био-продукти и лекарствени средства се основава посредством вложения в свои лични фрагменти, институции и индустриални мощности. Гордост е за всяка нация, която може да създава конкурентен новаторски артикул, който може да бъде еднакъв или по-добър от претупания мулти-милиарден всеобщ подобен, следен от хора и институции отвън нашата страна. Да ви напомня ли какво стана през март – всички страни си затвориха границите и стопираха износа на артикули, които бяха от предпочитан темперамент за тях. Ние в този миг останахме с шиенето на маски и костюми. Бъдете сигурни, че при всяка бъдеща рецесия ще стане същото.
Чух от много ТВ-гадатели косвени мнения по собствен адрес, че критикувайки непознатите недобре тествани ваксини съм подлагал на критика конкуренцията, което не било редно. Заболя ме устата да дублирам, че нашата лаборатория не е производител на ваксини, по тази причина и не се конкурираме с никого. Нашата цел е да създадем първообраз на ваксина – окачествен и ПУБЛИКУВАН теоретичен артикул. Разработването на теоретичен артикул е основата, на която може да се стъпи за вероятно произвеждане. Дори и това произвеждане да не е в страната, а да се прави от друга компания, то страната може да застане зад новаторските хрумвания и да бъде съсобственик на разнообразни новаторски артикули, създавани от българските учени.
Истината е, че страната тотално неглижира всичко, което се прави у нас . Никой даже и не се заинтересува на какъв стадий е развиването и и по какъв начин може да се форсира. И да, постоянно сме намирали повече поддръжка в хора и институции в чужбина, в сравнение с у нас. Което е тъпо. Жалко е, тъй като не произвеждаме асфалт и не строим автомагистрали, а държим високо-образовани млади и кадърни хора да работят в български лаборатории.
Мустакати, брадати, закръглени и архаични (някои с по две и три от качествата) корифеи в нещо си се скъсаха да изясняват безумни и безусловно ненаучни обстоятелства, употребявайки извънредно погрешни и неправилни термини в материя, от която доста малко хора схващат. Срещу нашата разработка се изричат и някогашни и сегашни админи в био-производствата, които със личните си подписи са спирали производства на български био-продукти и ваксини. Изкушавам се да ги изброя поименно и да ги попитам от кое място извадиха тази безочливост даже да си покажат носа пред камерите, камо ли да атакуват всеки, който прави нещо, което е отвън техния надзор и благословия.
Дори всичко това не е отговора на въпроса ЗАЩО създаваме българска ваксина против Ковид 19. Отговорът е доста елементарен и елементарен – тъй като можем. Защото в случай че успеем ще знаем, че е имало смисъл да учим и работим толкоз години. А вие, обществото, ще знаете, че и дребни страни могат да вършат новаторски неща.
 Поддържане на положително физическо положение - лимитирано и видно от заповед на Сачева Поддържане на положително физическо положение - лимитирано и видно от заповед на Сачева
Абсурдно ограничаване е включено в лист, публикуван и одобрен със заповед за стопански ограничения на министъра на труда и обществената полит...
На възмутените хора, които ядосани ми споделят, че те са изгубили близки хора от този вирус и изцяло поддържат цялостното затваряне мога да отговоря следното. Никой не твърди, че няма хора, умряли от вируса. Но всяка година у нас умират над 100 000 души. За фамилиите им – това са над 100 000 нещастия. Много от тези хора умират от разнообразни заболявания, произшествия, трудови произшествия, битови злополуки, инфекции. Погледнато обективно – на доста от тях е можело да им се помогне, само че това не е сторено по редица аргументи. Затова и сме преди всичко по смъртност . Трябва ли другите хора, които в този миг честват, радват се, имат деца, работят, спортуват и какво ли не да бъдат подвеждани под отговорност, че не се преценяват с паметта на умрелите и че са волни или неволни участници в тази гибел. Моят отговор е НЕ. Защото в случай че ваш непосредствен е погубен от пийнал водач, нямате право във всеки водач да виждате палач. Същото е и с вируса.
Вижте всички демократични страни, в които имаше цялостен локдаун, строги ограничения, дисциплинирани популации – на никое място не спря разпространяването на вируса. Даже в противен случай – тези които доста прецизно се пазиха в този момент понасят най-големи вреди. Просто по този начин няма да стане. Вижте и страни без никакви ограничения – проверете по какъв начин е в Танзания /Занзибар/, примерно – всеки ден кацат хиляди хора от „ инфектираните “ страни, само че там болест, ограничения, проби и рестрикции няма. Питайте за какво. Швеция има по 10 000 нови положителни дневно, само че умират по 20 – 30 – 50 души. Вижте и питайте за какво.
Ако не беше медийната война щеше да стане това, което стана със свинския грип – белодробните отделения щяха да са цялостни още веднъж, само че останалите хора нямаше да живеят заключени в боязън. Трябваше да се направи това, което сериозните учени поучаваха от началото – цялостно затваряне на рисковите групи за малко и всеобщ контакт на останалите с цел да няма евентуални вирусо-разпространители. Дори ограниченията да имат дребен краткотраен резултат, в дългогодишен проект нищо не се трансформира. Дали имунизациите и имунизациите ще трансформират това – за какво се залъгвате. Сами чувате – преболедувалите също би трябвало да се имунизират, имунизираните също ще съблюдават всички ограничения, също можело да бъдат преносители и впрочем цялостни небивалици. Истината е доста елементарна – концепцията е да има надзор над популацията, да няма никакви или естествени избори и да не е ясно кое и защо се харчи.
И най-после ще завърша с леко-перефразираното мнение на проф. Даниел Вълчев, което доста ми хареса: „ Със сигурност бих могъл да умра от доста неща в този живот, само че сигурно няма да се оставя да умра от боязън... “
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР