Ако тази година сте решили да заложите на жива елха

...
Ако тази година сте решили да заложите на жива елха
Коментари Харесай

7 трика, с които ще запазите елхата жива по-дълго време

Ако тази година сте решили да заложите на жива елха за Коледа, сигурно ви се желае да се радвате на свежестта ѝ по-дълго време. Даваме ви няколко съвета, които ще ви оказват помощ да поддържате дървото.

1. Поставката или кръстачката би трябвало да е прецизен размер съгласно ствола на елхата. Преди да я поставите, отрежете към сантиметър от ствола. Винаги режете хоризонтално, а не под ъгъл, с цел да не затрудните снабдяването с вода.

2. Дървото се нуждае от постоянно поливане. Поставете го върху съд с пясък, с цел да ви е комфортно. Водата ще даде повече живот и прохлада на елхата ви, а съдът с пясък ще ви спести досадното метене на иглички.

3. Елхата би трябвало да е надалеч от отоплителни уреди. Струята топъл въздух ще я накара да повехне по-бързо.

4. Намалете броя на играчките по дървото. Колкото повече играчки има, толкоз по-бързо то ще увехне поради тежестта им.



5. Ползвайте лимонада. Тя съдържа вода, лимонен сок и захар, а всички те ще се отразят удобно на коледното ви дръвче.

6. Добавете аспирин. Ако желаете да сте сигурни, че коледното ви дръвче си набира всичката нужна вода, сложете една капсула аспирин във водата. Според специалистите аспиринът улеснява разпространяването на водата из целия дънер.

7. Трик с водка. През ден слагайте по малко във водата. Идеята е, че водката я пречиства и унищожава бактериите. Достатъчни са 1 - 2 лъжици, с цел да се усети позитивен резултат.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР