Ако търсите повече доказателства за разликата в разбиранията между нормалните“

...
Ако търсите повече доказателства за разликата в разбиранията между нормалните“
Коментари Харесай

Защо хората още вярват, че биткойнът ще умре

Ако търсите повече доказателства за разликата в разбиранията сред „ естествените “ и криптофанатиците, не ви би трябвало друго, с изключение на резултатите от изследване на Deutsche Bank измежду 2000 консуматори от предходната седмица.
Прочетете още
Най-впечатляващият резултат не е това, че една трета от респондентите чакат цената на биткойна да падне под 20 хиляди $ до края на годината. Това е под половината от сегашната му стойност и доста под прогнозата на Антъни Скарамучи за 170 хиляди $.

Не, това, което е изненадващо, е отговорът на въпроса за оцеляването на биткойна, написа Майкъл Джей Кейси в фрагмент от нюзлетъра Money Reimagined за CoinDesk. Повече са хората, споделили, че биткойнът ще изчезне през идните години, в сравнение с тези, които имат вяра, че ще се задържи.

Според известния тракер на медийни известия, прогнозиращи гибелта на биткойна, до момента първата криптовалута е трябвало да почине 475 пъти от 2010 година насам.

Но в реалност шегата е за наша сметка, споделя Кейси. След толкоз време, след толкоз възобновявания и въпреки към този момент да има 13-годишна история това, че хората още считат, че биткойнът скоро ще изчезне, е голям неуспех за неспособността да се комуникира от името на промишлеността. Не е обяснено задоволително добре какво е в действителност това нещо – не и с цел да разбере елементарният човек.

Неразбирането

Лесно е да се подиграваме и да сме подразнени на това недоумение, държание, което ще завоюва още по-трудно доверието на елементарния човек и ще му помогне да осъзнае тази комплицирана и непозната идея.

Една причина прогнозите за гибелта на биткойна да са толкоз оскърбителни е тъй като това е в несъгласие с едната неоспорима характерност, която съставлява главната стойност на биткойна – това, че не може да бъде просто „ закрит “.
В един свят, където всичко останало може да бъде ръководено от държавно управление, банка, интернет платформа или хакер, концепцията за това, че нещо не може да се спре, има огромна мощ. Разполагаме с необикновено откритие: непроменяема, основана на математиката система за следене на принасянето на стойност посред ни, която е в цялостно неуважение на намесата или цензурата от който и да е било. Хората би трябвало да ѝ се възхищават, написа Кейси.
Но елементарният човек не е впечатлен.

И това може би е по този начин, тъй като става въпрос за една прекомерно нереална концепция. Каква е осезаемата изгода? Средностатистическият консуматор има своите долари и те му правят работа значително. И въпреки и да не е доста удовлетворен от държавното управление си, той приема паричната система.

Замислянето върху по-големия въпрос за това по какъв начин устойчива на цензура, деполитизирана форма на замяна на стойност може да поддържа суверенитета на индивида в международен мащаб, който е оттатък националните системи на взаимозависимост, просто няма смисъл в всекидневието.

Недоверие

Човек има потребност да има доверие в нещо. И, за жалост, той не получава това от криптообщността.

Ако някой му продава нещо, което не схваща, той ще е по-резервиран, преди да се довери. И когато държанието на хората, свързани с въпросното нещо, потвърдят предубежденията му, той ще заключи, че на тях  – и на това, което се пробват да му продадат – не може да се има доверие.

Цялата тази виканица, хвалбите, мемета „ към Луната “ и „ забавлявайте се, до момента в който сте небогати “, вманиачаването… Оправдани или не, те вършат още по-трудно да се повярва в биткойна.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР