Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите.Това

...
Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите.Това
Коментари Харесай

Юлия Тимошенко: На България вече е поставен ултиматум от страна на Путин

Ако свободният свят не отбрани Украйна, вие ще бъдете идващите.

Това съобщи в извънредно изявление за “Събуди се” по Юлия Тимошенко, някогашен министър председател на Украйна и народен представител във Върховната рада.

“След 24 февруари се промени освен моят живот, а и на всеки украинец. Има филантропична злополука, тук се реализира геноцид”, съобщи Тимошенко.

Бившият министър председател на Украйна и сегашен народен представител е в съпротива на настоящето държавно управление. Тя обаче е безапелационна че “в момента, в който у нас паднаха първите съветски ракети, ние стахаме не просто един екип, а всички украинци станахме едно семейство. Днес всички защищавам своята родна страна”.

Тимошенко се обърна към българския народ и съобщи, че в Украйна не е имало териториална война и мотив за инвазия от страна на Руската федерация.

“Единствената причина, заради която Кремъл се нахвърли против Украйна е, че Путин не признава, че има подобен народ като украинския и такава страна. Той счита, че ние принадлежим към Руската империя. Той ни лиши правото на свобода”, сподели Тимошенко.

По думите ѝ в Русия си мечтае да се върне към състава си от 1997г.

“Това значи, че Путин желае да се разпорежда на цяла Европа. И ще изиска НАТО въобще да не съществува на нашия континент”, изясни депутатът. “Такива ултиматуми на мирни страни през 21 век са недопустими”, безапелационна е тя.

“Крайната цел на Путин е да превземе цяла Украйна”, добави още Тимошенко.

Тя разясни, че въпреки украинският народ да желае договарянията с Русия да завършат спокойно има неща, с които те няма да се примирят.

“Няма да приемем нарушение на териториалната ни целокупност, няма да приемем окупация на нашите територии, няма да приемем деспот, който желае да понижим армията си”, изясни Тимошенко и добави, че Украйна има вяра в силата на своята войска и в поддръжката на свободния свят.

Според Тимошенко обаче, на България към този момент е подложен ултиматум от страна на съветския президент.

“Вече са ви присъединили в листата на страните, които заплашват империята на Путин да съществува и споделиха, че вие не би трябвало да сте част на НАТО. Вече на вас самите дефинираха ултиматуми. Ако свободният свят не отбрани Украйна, вие ще бъдете идващите. И тогава ще бъде прекомерно късно да се вдигнете”, съобщи някогашният украински министър председател и прикани българския народ “да убеди властта да ни помогне с оръжие”.

“Украйна би трябвало да победи. Ако Украйна падне, ще загуби целият свободен свят”, сподели още Тимошенко.

Според нея единственият метод да бъде прекъсната войната е “само със сила”.

“Всяко евро, което през днешния ден се заплаща за съветски газ и нафта отива за това Кремъл да се въоръжава и да се води война с други страни. Трябва да затворим всички потоци, Европа би трябвало да откри опция за съветския газ и нафта. Путин може да спре единствено със сила”, съобщи Юлия Тимошенко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР