Ако страдате от косопад и пърхот и търсите домашно естествено

...
Ако страдате от косопад и пърхот и търсите домашно естествено
Коментари Харесай

Ленено семе за коса – Тайни ползи за които не всеки знае

Ако страдате от косопад и пърхот и търсите домашно естествено лекуване, не търсете повече! Разгледайте тези изгоди на дребното ленено семе за коса.

Знаете ли, че растителната храна, ленено семе, е потребна за човешкото тяло? Ако не сте, тогава тази публикация е особено написана, с цел да ви изясни какво съставлява лененото семе и дружно с това акцентира изгодите му за косата.

Лененото семе играе огромна роля в Азия като дейно аюрведично лекарство от хиляди години. Ето няколко обстоятелството, които ще обяснят използването на ленено семе за коса и неговите изгоди за човешкото тяло.

Какво е ленено семе?

Лененото семе всъщност може да се дефинира като тип растителна храна, цялостна със здравословни количества мазнини, антиоксиданти и фибри. Също по този начин постоянно се назовава „ функционална храна “, защото съдържа съставки, които усъвършенстват цялостното ви здраве.

Предлага се под формата на семена, масло, прахуляк, таблетки и даже капсули, лененото семе дейно лекува запек, диабет и високо кръвно налягане. Наличието на антиоксиданти подсигурява, че изгодите от лененото семе за косата във връзка с растежа са големи.

Полезно ли е лененото семе за косата?

Благодарение на антиоксидантите и витамините по-специално, изгодите от лененото семе за косата са многочислени. Омега -3 мастните киселини и високото наличие на фибри в ленените семена ги вършат суперхрана за здрава коса.

Лененото семе оказва помощ за контролиране равнището на pH на скалпа и разрешава растежа на косата.

Как лененото семе може да помогне на косата ви?

Ако желаете да поддържате добра грижа за косата си, тогава лененото семе сигурно е тип растителна храна, която е доста потребна за вашата коса. За да ви помогнем да разберете по какъв начин лененото масло за коса се оказва идеалното решение за всичките ви проблеми, свързани с косата, ето няколко обстоятелството:

  • В лененото семе участва съставният елемент омега-3-мастни киселини, който обезпечава на космените фоликули жизненоважни хранителни субстанции и протеини. Той също по този начин подтиква циркулацията в скалпа, като по този метод инхибира възпалението на космения фоликул и предотвратява косопада.
  • Ленените семена за напредък на косата се оказват ефикасни, защото съдържат също витамин B и са богати на биотин, рибофлавин, пиридоксин, ниацин, пантотенова киселина и фолиева киселина, всички от които са съединения, виновни за стимулиране на растежа на косата.
  • Витамин Е в лененото семе понижава резултата на свободните радикали върху скалпа и укрепва космените фоликули, с цел да усъвършенства растежа на косата.
  • Гелът от ленено семе е потребен за косата и включва контролиране на равнищата на рН, защото лененото семе работи като успокоител за мастните жлези и затова подсигурява, че се създава подобаващото качество на маслото за вашата коса, с цел да я поддържа здрава.

Ползи от лененото семе за косата

Има много изгоди от лененото семе за косата, които би трябвало да разберете, преди да го употребявате.

Те са както следва:

1. Поддръжка на къдрава коса

Най-доброто решение е гелът от ленено семе, в случай че имате къдрава коса и възнамерявате да поддържате хубави къдрици. Освен това изгодите от гела от ленено семе за косата надвишават неподходящите му резултати.

Освен това оказва помощ за поддържане на красиви къдрици по-ефективно от всеки различен стилизиращ артикул.

Тъй като витамин Е е жизненоважен съставен елемент на лененото семе, той оказва помощ за понижаване на увреждането на къдравата коса, като в същото време покачва еластичността и придава искра към нея.

2. Ленено семе за напредък на косата

Едно от многото преимущества на лененото семе за косата е, че то подтиква растежа на косата. Лененото семе съдържа здравословна примес от хранителни субстанции, витамини и здравословни мазнини.

В резултат на това, когато се употребява ленено масло за коса, то оказва помощ за попречване на косопада и разрешава растежа на косата.

3. Управление на суха и повредена коса

Омега-3 мастните киселини и витамин Е в лененото семе оказват помощ за възобновяване на повредената коса и й обезпечават нужната мокрота. Лененото семе прониква в надълбоко косъма и прави косата гладка и лесна за ръководство.

Гелът от ленено семе е потребен за косата

Гелът от ленено семе може да се употребява като еликсир за коса. Има доста преимущества от потреблението на гел от ленено семе за вашата коса в допълнение към елементарното ястие на ленено семе.

Някои от тези преимущества са:

  • Хидратиращ и овлажняващ резултат за суха и хвърчаща коса.
  • Помага за понижаване на накъсването на косата, като понижава триенето и прави косата гладка.
  • Директно асимилиране на наличните в лененото семе хранителни субстанции през скалпа.
  • По-добър напредък на косата заради съществуването на антиоксиданти и витамини в лененото семе.
  • Предпазва от нездравословното влияние на замърсяването, като образува предпазен пласт върху косата и скалпа.

Ленено масло за коса

За да извършите ленено масло за коса, ви трябват единствено ленено семе и вряща вода. Също по този начин е значимо да употребявате органично многообразие от семена, с цел да се предпазите от нездравословни химикали или пестициди, следени в неорганичния вид.

За да си извършите ленено масло, би трябвало да следвате стъпките дадени по-долу:

  1. Напълнете две чаши вода, изсипете ги в тенджера и я поставете на мощен огън, до момента в който стартира да кипи;
  2. Добавете две супени лъжици ленено семе към врящата вода, като в същото време намалете котлона на ниска междинна степен;
  3. За към осем минути продължете да готвите сместа, до момента в който се сгъсти;
  4. Отстранете сместа от котлона и я поставете на маса за към 20 до 25 минути;
  5. Ако желаете да отделите обвивките на семената от маслото, прецедете сместа през цедилка, откакто е студена;
  6. Лененото масло към този момент е готово за прекачване в херметически затворен резервоар.

Как да употребявате ленено семе за коса?

Има четири разнообразни метода, по които можете дейно да го употребявате вкъщи във връзка с използването на ленено семе за коса.

Те са както следва:

1. Ленено масло за коса

Тъй като лененото семе е богато на омега мастни киселини и витамин Е, един от най-хубавите способи за ефикасното му потребление е като нанесете ленено семе като масло и масажирате косата и скалпа с него.

2. Гел за коса с ленено семе

Гел за коса, изработен от ленено семе, е елементарен артикул „ Направи си самичък “, само че също по този начин е ефикасен за стимулиране на растежа на косата при всички типове текстури на косата, следени при дамите по света.

Сместа може да се употребява непосредствено върху косата за по-добро кондициониране. Вземете малко количество гел за коса от ленено семе и го нанесете по дължината на косата си, както и масажирайте скалпа. Оставете гела да престои 15 минути и по-късно го измийте с елементарен шампоан.

3. Яденето на сурово ленено семе

Един от най-лесните способи да извлечете изгодите от лененото семе за косата е да го ядете сурово. Така че, вземете една лъжица печено ленено семе когато и да е денем.

4. Счукано ленено семе

Консумирането на ленено семе може освен да се окаже питателно за косата ви, само че и вкусно. Идеалната потребност от ленено семе дневно е до две лъжици дневно. Можете да поръсите една чаена лъжичка ленено семе върху вашите салати и друга върху пържени зеленчуци. Не варете лененото семе.

Как да подготвим косата си?

Да подготвите косата си за нанасяне на гел или масло от ленено семе значи да подготвите косата си за дейно потребление на тези артикули.

За да се обезпечи оптимално асимилиране, се предлага да имате чиста коса и скалп. Следователно е значимо да я изплакнете щедро преди нанасянето на гел от ленено семе или ленено масло за коса. Усвояването на питателните субстанции от лененото семе е по-добро, когато косата е мокра. Така че можете да употребявате гела или маслото незабавно след шампоан.

Рецепти за гел от ленено семе

Има няколко предписания за гел от ленено семе, които елементарно можете да приготвите вкъщи, като употребявате „ Направи си самичък “. Те са както следва:

1. Обикновен гел от ленено семе

Необходими съставки:

  • 1/4 чаша ленени семена
  • 500 мл вода
  • 2-3 листа нийм
  • Етерични масла (по избор)

Как да извършите този гел:

  1. Поставете лененото семе в цедилка дружно с листата от ним;
  2. Уверете се, че цедката има отвори, задоволително огромни, с цел да проникне маслото, и задоволително дребни, с цел да се подсигурява, че ленените семена не минават през тях;
  3. Кипнете водата, и поставете тази цедилка във водата;
  4. След пет до седем минути цветът и консистенцията ще се трансформират. Нуждаем се от струна като консистенция на водата;
  5. Това обезпечава основа за гел, направена от ленено семе;
  6. Можете да запазите сместа, като добавите няколко капки етерични масла по ваш избор или добавите други субстанции като алое вера;
  7. Останалите ленени семена могат да се съхраняват във фризера, с цел да се употребяват наново за подготвяне на още малко гел идващия път.

2. Рецепта за гел от ленено семе с алое вера

Необходими съставки:

  • 1/4 чаша ленени семена
  • 1-2 листа Алое Вера
  • 500 мл вода
  • Етерични масла (по избор)

Как да извършите този гел:

  1. Първо нарежете листа от алое и го накиснете във вода за 30 минути;
  2. Накисването във вода оказва помощ за унищожаване на латекса, който може да аргументи алергии;
  3. След като накисването завърши, извадете пулпата на листата и я разбъркайте, до момента в който стане течна смес;
  4. Използвайте гела въз основата на ленено семе. Методът за основаване на гел от ленено семе е разказан по-горе;
  5. Добавете сместа от алое вера към основата на гела и я разбийте, до момента в който двете се смесят;
  6. Можете да консервирате сместа, като добавите няколко капки етерични масла по ваш избор.

3. Гел от ленено семе с кокосово масло

Основните съставки:

  • Ленено семе (златно) – към 5 супени лъжици
  • Една чаша вода за разреждане
  • ½ супена лъжица кокосово масло
  • Една супена лъжица гел от алое вера (според вашите предпочитания)

Как се прави:

  1. Кипнете водата;
  2. Добавете лененото семе;
  3. Разбъркайте лененото семе и водата и оставете да поври пет минути;
  4. Прецедете лененото семе, с цел да получите течност с гелообразна консистенция в купа;
  5. Добавете кокосовото масло, към гела и разбъркайте добре;
  6. Тази примес може да се съхранява в ледник до една седмица за повторна приложимост.

Странични резултати от ленено семе за коса

Наред с изгодите, има и странични резултати от лененото семе за косата, които идват дружно с него.

Те са както следва:

  • Тъй като ленените семена имат свойствата на положително слабително средство, те могат да провокират коремен дискомфорт, постоянно придвижване на червата и диария.
  • Използването на ленено семе удължава времето за съсирване на кръвта.
  • Приемът на високи дози ленени семена може да аргументи задръстване на червата.
  • Лененото семе не е безвредно за бременни и кърмещи майки, защото поврежда хормоналната система.

Ленено семе за коса –  Обобщение

Няма научно съмнение, че ленените семена предизвикват косопад и в действителност има единствено изгоди от използването на растителния хранителен артикул.

Въпреки това, би трябвало да се създадат повече клинични проучвания, с цел да се потвърдят изгодите от лененото семе за косата.

Но измежду многото фенове които има няма отрицателни отзиви, в противен случай всички настояват, че използването на ленено семе за коса дава невероятни резултати.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР