Ако сте в дълга връзка или вече имате семейство, работите

...
Ако сте в дълга връзка или вече имате семейство, работите
Коментари Харесай

Колко често да правим секс, за да сме щастливи 

Ако сте в дълга връзка или към този момент имате семейство, работите прекомерно доста и не обръщате задоволително внимание на половия си живот, би трябвало да измененията това. Но въпреки всичко, проучванията сочат, че не е нужно да консумирате любовта си всекидневно, няколко пъти в седмицата или даже единствено един-два ще засилят щастието и близостта ви. 

Ейми Муйзе, провела проучването, споделя, че двойките може да се усещат принудени да вършат секс всеки ден, до момента в който в случай че го вършат единствено един път седмично, което е и по-реалистичната цел.

Колко постоянно да вършим секс, с цел да сме щастливи?

Правенето на обич доста усилва близостта сред сътрудниците и ги прави по щастливи. Но има и няколко изключения. Хората имат друга потребности и желания по отношение на секса – на някои двойки може би им е задоволително практикуването един път седмично, само че за други това да е неприемливо, ами да избират по-честия сексуален акт. 

Нейното проучване сочи, че огромна част от далите отговор удостоверяват, че им се желае да имат повече време за секс, защото непрекъснато са заети с други неща и той остава на назад във времето. 
И въпреки всичко, Ейми Муйзе заобикаля да конкретизира по какъв брой пъти седмично е добре да вършим секс, а по-скоро поучава обособените двойки да опитват и сами да открият най-подходящия отговор за тях. Така ще открият и хармонията и щастието, в случай че им убягват.

Друг аспект от изследването е, че двойките, които са зачестили потреблението на любовта им поради аргументи като блян към продължаването на рода, са по-нещастни от хората, които го вършат поради самото наслаждение. Те се усещат по-напрегнати и притиснати. 

Тези двойки, които са удовлетворени от честотата на секса, са щастливци, те няма какво да трансформират във връзката и връзките си.

Джордж Лоуенщайн – професор в университета Карнеги Мелън, част от проучването, пък споделя, че когато ти споделят, че е нужно да направиш нещо, прави самия развой по-забавен. Тук може би мнението му с това на Муйзе се разминават и това е още една причина, заради която тя не дава финален отговор на въпроса. В доста от случаите двойките се тормозят дали ще могат да отговорят на заложените аршин, което пък убива възбудата им лека-полека.

Изводите са, че би трябвало да споделяте между тях, да изпробвате разнообразни разновидности и да прецените кой от тях е най-хубав за вашето благополучие и задоволеност. Но не трябва да пренебрегвате секса, старайте се да се реализира най-малко един път седмично. Отделяйте време за себе си и половинката си и забравете за паниките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР