Ако сте собственик на куче от скоро, може би се

...
Ако сте собственик на куче от скоро, може би се
Коментари Харесай

3 съвета как успешно да измиете зъбите на кучето си

Ако сте притежател на куче от скоро, може би се чудите по какъв начин да измиете зъбите му относително елементарно и без битка с вашия домакински любим. Денталната хигиена на животните постоянно е подценявана от стопаните и това води до редица болести, които може да влошат положението на животното. Затова редното би трябвало да следите какво дъвче, и когато би трябвало да измиете зъбите му би трябвало да го извършите по верния метод.

Трябва постоянно да миете зъбите на кучето си. Така ще предотвратите инфекции, които могат да доведат до загубата на зъб. Чистите зъби могат също по този начин да освежат здравето, щастието и дългия живот на домашния ви любим. Зъбният камък освен предизвиква неприятен мирис, а може и да докара до по-сериозни проблеми. Освен това неналичието на миене на зъбите може да докара до загуба на зъби, което да наруши хранителния режим на животното.

Повечето проблеми със зъбната хигиена могат да доведат и до животозастрашаващи и нездравословни инфекции. Тези инфекции могат да увредят бъбреците, сърцето и черния дроб.

Един бърз съвет е да опитате да измиете зъбите на кучето си, откакто то е изтощено от игра или дълга разходка. Така то няма да се съпротивлява на вашите опити или даже да ви ухапе, в случай че има податливост към по-агресивна игра.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 

Ето няколко съвета по какъв начин да измиете зъбите на кучето си без проблеми. 

Намерете подобаваща четка за зъби

Изборът на най-хубавата четка за зъби за вас не е толкоз елементарен, колкото намирането на идеалната кучешка четка за зъби. Четките за зъби за кучета са сходни на човешките, само че при кучетата косъмчетата са по-малки и доста по-меки. Ако кучето ви не е готово за елементарна четка за зъби, можете даже да опитате с кърпички за зъби или с пръста си като четка за зъби. Този развой прави почистването на труднодостъпните места още по-лесно.

Собствениците на домашни любимци, които не се грижат за зъбната хигиена на кучето си, могат да се сблъскат с по-сериозни здравословни проблеми от загуба на зъби или кариес. Затова е значимо, когато се пробвате да измиете зъбите на кучето си първо да говорите с ветеринар, който да ви предложи най-хубавата четка според от породата на вашето куче и размера на зъбите му.

 да измиете зъбите 3 съвета по какъв начин сполучливо да измиете зъбите на кучето си

Намерете подобаващата кучешка паста за зъби

Ако бактериите от болесттите на зъбите или венците не се лекуват, те могат да попаднат в кръвния поток на кучето ви и да причинят съществени проблеми с бъбреците, черния дроб и сърцето. Така че не можете просто да миете зъбите им – би трябвало да употребявате и паста за зъби! Трябва да изберете паста за зъби за вашето куче, която обезпечава надзор на зъбния камък.

Съществуват специфични пасти за зъби за кучета, които са безвредни за тях, в случай че бъдат погълнати. Затова деликатно проучете пазара или се допитайте до други притежатели на кучета като вашето, с цел да знаете по какъв начин да измиете зъбите му и с каква паста ще бъде най-добре да го извършите.

 да измиете зъбите 3 съвета по какъв начин сполучливо да измиете зъбите на кучето си

Използвайте спрей за зъби

Тук към този момент приказваме за освежаването на дъха на вашето куче. Не забравяйте да спрете използването на спрея неотложно, в случай че вашият домакински любим прояви признаци на стеснение. Това може да значи, че спреят въздейства зле на домашния ви любим и би трябвало да предприемете нещо.

Като измивате зъбите на кучето си, подобрявате освен неговото качество на живот, само че и вашето! Ако кучето ви откровено не обича да му се мият зъбите, не се колебайте да се консултирате за помощ с професионален треньор. Той ще ви помогне и ще сътвори табиет на кучето да разрешава да измиете зъбите му без да срещате проблеми по този път. Така ще можете и вие да му се радвате непрекъснато, изключително в случай че обичате да се гушкате.

Хигиената на зъбите е извънредно значима, с цел да може вашето куче да бъде в оптимално положително положение. Не се отхвърляйте, в случай че домашният ви любим не разрешава да измиете зъбите му. Бъдете упорити и направете този развой занимателен и за двама ви.

Полезни препоръки:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР